O poszczeniu w sposób nowoczesny, czy to zdrowe i o tym jak pościć by była z tego korzyść opowiadała dietetyk Urszula Zwierczyk.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny pości
Sobotni Przystanek Kulinarny poświęciliśmy temu wszystkiemu z czym związany jest i kojarzy się post. O tym skąd wziął się post, jakie są jego korzenie, jak kiedyś poszczono i co z tego zostało do dziś rozmawialiśmy z profesorem Jarosławem Dumanowskim z Uniwersytetu im. Mikołaja Kopernika w Toruniu, historykiem czasów nowożytnych, który specjalizuje się w historii kultury i jedzenia.
W programie nie zabrakło też książki. Odpowiednią dla tematu jak zwykle wybrała Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:15
Żywa tradycja: ludzie i kwesty na sądeckich nekropoliach
-
11:57
Tarnowianie zbierają pieniądze na odnowę zabytków Starego Cmentarza
-
10:49
Na tarnowskie cmentarze mieszkańcy dojadą bezpłatną komunikacją
-
09:08
Wrzuć do puszki, uratuj zabytek. Na krakowskich cmentarzach rozpoczęły się kwesty
-
08:00
Kasia i Wojtek Grabowscy - Poznaj Japonię
-
07:32
Wszystkich Świętych i Zaduszki słoneczne i ciepłe
-
06:47
Tylko dzisiaj można zobaczyć w Tarnowie wyjątkowy zabytek i... wesprzeć jego odnowę
-
22:24
Weiss, Grottger, Wróblewski. Prof. Andrzej Szczerski o planach wielkich wystaw w Muzeum Narodowym w Krakowie
-
20:04
Zmarła Elżbieta Penderecka. Odeszła nagle
-
19:23
Wypadek w Morsku (DK nr 79). Trzy osoby ranne po czołowym zderzeniu
-
19:08
Burzliwa sesja w Myślenicach. Radni debatowali o przyszłości szpitala powiatowego
-
16:10
Halloween – niewinna zabawa czy kulturowa rewolucja?