Jak wygląda praca cukiernika od kuchni - odwiedziliśmy krakowską cukiernię Konrada Toty, który tworzy najrozmaistsze cuda i cudeńka, smaki, już nie wspominając o wyglądzie, bo jak się na te ciastka patrzy to…. Chce się i zjeść to ciastko i mieć to ciastko.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny na słodko
Sobotni Przystanek Kulinarny w Dniu Rogalika po prostu musiał być na słodko. Polała się lawa masła, wanilii, cukru pudru i w ogóle samych pyszności. Było o małych i większych słodkich grzeszkach i o tym ile pracy trzeba włożyć w to, by to co ląduje na talerzykach deserowych przynosiło rozkosz naszemu podniebieniu.
Z Konradem Totą rozmawialiśmy o tym jak powstają rogaliki, o tym że mogą być na słodko, na słono i na wytrawnie i właściwie wszystko zależy od naszych smaków i wyobraźni cukiernika. Ale także o tym jak wygląda zawód cukiernika i z jakimi wyzwaniami musi się mierzyć każdy dobry cukiernik.
A na finał cukierniczo-rogalikowej godziny Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem zabrała nas na...ulicę Czereśniową.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
18:01
I liga: mecz Puszczy Niepołomice ze Stalą Mielec odwołany!
-
17:57
1. liga piłkarska - Lettieri nie jest już trenerem Wieczystej
-
16:52
„Dzieci Kremla” i faszystowska dyktatura. Scenariusze przyszłości Rosji
-
16:13
Prokuratura Europejska złożyła zażalenie w sprawie prezydenta Nowego Sącza
-
15:20
Niepołomice. Mieli pałki teleskopowe, zastraszali nastolatka
-
15:17
BLIK: problemy z płatnościami po ataku DDoS
-
15:00
Wyostrz słuch na ANAKLASIS NA FALI 2.0 i rewizje polskiej muzyki nowej
-
14:59
Wadowice odbetonowują miasto. Trwa montaż zielonych przystanków z roślinami na dachach
-
14:58
S7 przez Kraków? Radni mówią jednym głosem: Nie ma na to zgody
-
14:46
Motocyklista wjechał w pieszego na pasach. Szokujące nagranie
-
14:40
Jak przetrwać do wiosny? Zadbaj o zdrowy tryb życia!
-
14:34
WOŚP chce wyjaśnień w sprawie mostu w Nowym Sączu, którego została patronką
-
14:24
Restrykcyjne prawo zarządzania dokumentacją. Jak jak radzą sobie z nim największe firmy w Polsce?
-
14:17
Jak rozmawiać z dziećmi o smutku i stracie?