Jak wygląda praca cukiernika od kuchni - odwiedziliśmy krakowską cukiernię Konrada Toty, który tworzy najrozmaistsze cuda i cudeńka, smaki, już nie wspominając o wyglądzie, bo jak się na te ciastka patrzy to…. Chce się i zjeść to ciastko i mieć to ciastko.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny na słodko
Sobotni Przystanek Kulinarny w Dniu Rogalika po prostu musiał być na słodko. Polała się lawa masła, wanilii, cukru pudru i w ogóle samych pyszności. Było o małych i większych słodkich grzeszkach i o tym ile pracy trzeba włożyć w to, by to co ląduje na talerzykach deserowych przynosiło rozkosz naszemu podniebieniu.
Z Konradem Totą rozmawialiśmy o tym jak powstają rogaliki, o tym że mogą być na słodko, na słono i na wytrawnie i właściwie wszystko zależy od naszych smaków i wyobraźni cukiernika. Ale także o tym jak wygląda zawód cukiernika i z jakimi wyzwaniami musi się mierzyć każdy dobry cukiernik.

A na finał cukierniczo-rogalikowej godziny Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem zabrała nas na...ulicę Czereśniową.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
17:03
Rekonstrukcja kościoła pw. św. Heleny w Nowym Sączu
-
16:47
Estakada na trasie S7 w Mistrzejowicach prawie gotowa. Waży 55 tysięcy ton i ma prawie dwa kilometry
-
16:15
Pendolino do Zakopanego. Pierwszy kurs już w październiku
-
16:12
Barbara Orlicz - Szczypuła i Anita Piotrowska na czele Krakowskoego Festiwalu Filmowego
-
15:55
Redyk w Szczawnicy już niebawem. Miejsc w Szczawnicy już nie ma
-
15:45
Zmiany w Zarządzie Dróg Miasta Krakowa. Prezydent Miszalski odwołał dyrektorkę
-
15:22
Nowe warianty S7 z Krakowa do Myślenic znów z poślizgiem. "Chcemy dobrze się przygotować"
-
14:46
Szymon Bałek znów wygrywa z Uniwersytetem Rolniczym. NSA oddalił skargę uczelni
-
14:39
Tarnowski kompozytor zasłonił tarnowską kamienicę
-
14:15
Darknet pod lupą. Cztery osoby zatrzymane w Małopolsce i na Śląsku
-
13:10
Nowe Centrum Pomocy Dzieciom w Krakowie – pierwsza samorządowa placówka w Polsce