Jak wygląda praca cukiernika od kuchni - odwiedziliśmy krakowską cukiernię Konrada Toty, który tworzy najrozmaistsze cuda i cudeńka, smaki, już nie wspominając o wyglądzie, bo jak się na te ciastka patrzy to…. Chce się i zjeść to ciastko i mieć to ciastko.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny na słodko
Sobotni Przystanek Kulinarny w Dniu Rogalika po prostu musiał być na słodko. Polała się lawa masła, wanilii, cukru pudru i w ogóle samych pyszności. Było o małych i większych słodkich grzeszkach i o tym ile pracy trzeba włożyć w to, by to co ląduje na talerzykach deserowych przynosiło rozkosz naszemu podniebieniu.Z Konradem Totą rozmawialiśmy o tym jak powstają rogaliki, o tym że mogą być na słodko, na słono i na wytrawnie i właściwie wszystko zależy od naszych smaków i wyobraźni cukiernika. Ale także o tym jak wygląda zawód cukiernika i z jakimi wyzwaniami musi się mierzyć każdy dobry cukiernik.
A na finał cukierniczo-rogalikowej godziny Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem zabrała nas na...ulicę Czereśniową.
Najnowsze
-
15:24
Woda w Przyszowej jest już czysta. Policja wciąż szuka sprawców zanieczyszczenia
-
13:09
Sezon flisacki na Dunajcu zainaugurowany
-
13:09
Łodzie poświęcone, można płynąć. Pienińscy flisacy oficjalnie zainaugurowali sezon. ZDJĘCIA
-
13:03
Z jakimi problemami borykają się mężczyźni? "Na 100 samobójstw 80 to mężczyźni"
-
12:38
O krok od tragedii na przejeździe kolejowym w Nowym Targu. 64-latka nawet nie uciekała z samochodu
-
12:08
Żołnierze WOT złożyli przysięgę w Trzebini
-
11:29
Połowa prac na kładce ojca Bernatka została wykonana