- A
- A
- A
Wielkanocny stół Mai
Święta to czas, gdy wracamy do tradycji. Tu Maja. Zapraszam do wielkanocnego stołu - z jajami w roli głównej. Małe, duże, podłużne, w różnych kolorach, które nadała im natura – od kur, kaczek, gęsi czy strusi. Jajko niejednych ma rodziców... I co ciekawe różnie smakuje, a potem ugotowane trafia do zupy. Zupy wielkanocnej rzecz jasna. I tu pojawia się kolejne pytanie, która z zup cieszy się największym powodzeniem? Żurek, chrzanówka czy barszcz biały? Tradycja... A może jednak Wielkanoc to dobry czas na eksperymenty w kuchni? A jak jest u was? W Wielką Sobotę w Przystanku Kulinarnym od 11.00 porozmawiamy o tradycji: o jajkach, chrzanie i potrawach, które lubimy jeść własnie w tym okresie. W Radiu Kraków nadajemy do jedzenia.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:00
Z Raciborowic na sceny świata. Fenomen Orkiestry Wieniawa
-
19:51
Czy maszyna może być osobą? Ex Machina i granice człowieczeństwa
-
19:45
Gdzie kończy się człowiek, a zaczyna maszyna? "Ex Machina"
-
19:11
68-letni rowerzysta potrącony w Woli Rzędzińskiej pod Tarnowem
-
18:00
Nowa kolejka, dobre warunki i tłumy narciarzy. Sezon narciarski oficjalnie otwarty
-
16:49
Coraz bliżej szczepionki na depresję. Co mają wspólnego bakterie z tą chorobą?
-
16:11
Tarnów w świątecznym rytmie, choć pogoda raczej wiosenna
-
16:07
Bożonarodzeniowe jarmarki opanowały Tarnów i region. Weekend pełen świątecznych atrakcji
-
15:52
W niedzielę strajk pracowników sieci marketów Kaufland
-
15:18
Po niemal 20 latach pociągi wrócą na trasę Chabówka – Rabka Zaryte
-
12:05
Michał Biel - Słowacja aktywnie zimą i latem
-
10:51
Psi dar krwi
-
10:50
44. rocznica wprowadzenia stanu wojennego. "Ile czołgów i wojska musieliście wyprowadzić na ulice, żeby mnie wziąć”