- A
- A
- A
Wielkanocny stół Mai
Święta to czas, gdy wracamy do tradycji. Tu Maja. Zapraszam do wielkanocnego stołu - z jajami w roli głównej. Małe, duże, podłużne, w różnych kolorach, które nadała im natura – od kur, kaczek, gęsi czy strusi. Jajko niejednych ma rodziców... I co ciekawe różnie smakuje, a potem ugotowane trafia do zupy. Zupy wielkanocnej rzecz jasna. I tu pojawia się kolejne pytanie, która z zup cieszy się największym powodzeniem? Żurek, chrzanówka czy barszcz biały? Tradycja... A może jednak Wielkanoc to dobry czas na eksperymenty w kuchni? A jak jest u was? W Wielką Sobotę w Przystanku Kulinarnym od 11.00 porozmawiamy o tradycji: o jajkach, chrzanie i potrawach, które lubimy jeść własnie w tym okresie. W Radiu Kraków nadajemy do jedzenia.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:21
Barwny korowód przeszedł w deszczu ulicami Krakowa, opowiadając o historii Polski
-
18:55
1. Liga. Tylko remis Wisły przy Reymonta. Puszcza wraca z Wrocławia bez punktów
-
18:03
Śmierć Polki po słowackiej stronie Tatr. Ratownicy górscy dotarli do ciała
-
17:40
Pogoda pokrzyżowała plany piłkarzy. Mecz Wisły Płock z Cracovią został odwołany
-
17:04
Stan zagrożenia atakiem z powietrza odwołany. "Pozostajemy czujni"
-
15:33
Piłkarski wieczór w Radiu Kraków. Transmisje meczów Cracovii, Wisły i Puszczy
-
15:27
Arvo Pärt: 90. urodziny Mistrza!
-
14:21
Awaria terminali płatniczych usunięta. "Jeśli płaciliście dziś kartą, sprawdźcie, czy transakcja nie została naliczona dwa razy"
-
13:37
Szef MON w Krakowie: Operacja NATO, Wschodnia Straż, rozpoczęta
-
12:32
"Kronika Polska 1025 - 2025" - wielkie widowisko historyczne już dziś w Krakowie
-
11:14
IMGW ostrzega przed burzami i intensywnymi opadami. Alerty dla niemal całej Małopolski