A skarbnicą historii dawnych i współczesnych jest Marzena Karawiecka, która zajmuje się domowym wypiekiem sękaczy. To wykwintne ciasto pojawi się na wielu świątecznych stołach, ale czy na Sejneńszczyźnie ? Warto posłuchać !
- A
- A
- A
"Wigilijny" sękacz i inne wschodnie historie
Już jutro Wigilia Bożego Narodzenia. Zapraszam do świata zmysłów, smaków i różnych sentymentów. Odwiedzimy panią Jadwigę - Lwowiankę, która kultywuje kresowe święta z nutą zwyczajów ormiańskich. A na ścianie wschodniej w Sejnach dowiemy się o przysmaku, który uwielbiała królowa Bona i po raz pierwszy tam go skosztowała.
Autor:
Anna Kluz- Łoś
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
20:49
Kontrowersje wokół mieszkania Nawrockiego zdominowały kampanię wyborczą
-
20:11
Nie pozwól, by dezinformacja zmieniła Cię w trolla – nowa odsłona kampanii Ministerstwa Cyfryzacji i NASK
-
19:29
AGH Kraków najlepsza w AMP w kolarstwie górskim
-
19:17
"Od nowa" - spektakl o starości i spełnianiu marzeń - od piątku na scenie Teatru Słowackiego
-
19:03
Konklawe jako misterium i mechanizm. Jak Kościół wybiera nowego papieża?
-
18:44
Kaplica Sykstyńska gotowa na konklawe
-
18:30
Tymbark: gorąca atmosfera przed referendum. Padają zarzuty o naciski
-
17:50
Biały czy czarny dym? Symbolika i znaczenie głosowań papieskich
-
17:29
Ogłoszono nazwiska uczestników tegorocznego Konkursu Chopinowskiego! Czy są wśród nich Małopolanie?
-
17:15
MARR z ofertą dla menagerów i kadr zarządzających firmami. Ruszył nabór do programu "Akademia HR"
-
10:40
Kraków Karoliny Grodziskiej - odc. 8. - Jedyny taki ślub