O nowalijkach, ale niekonieczne tych z warzywniaka czy targu, ale tych rosnących na dziko, tych bardziej i mniej znanych, popularnych i zapomnianych opowiadała Katarzyna Moroń z Dzikich Smaków.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i wiosenny talerz z Jarzynovą
W sobotnim Przystanku Kulinarnym na talerz zawitała wiosna. O tym jak dzięki jedzeniu można "posprzątać" organizm po zimie i zafundować naszym jelitom wiosenne spa rozmawialiśmy z Dominiką Wójciak, szefową kuchni, autorką książek kulinarnych znaną jako Jarzynova. Zdradziła sposoby na najlepsze zupy, które bardzo pomagają w porządkach po zimie, a także przepis na selera, który smakuje jak ambrozja.
Zwieńczeniem wiosennego talerza była książka proponowana przez Paulinę Bandurę z krakowskiej Księgarni pod Globusem o jakże wymownym tytule - "Zbierz, Przechowaj, Zjedz".

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
14:08
IX symfonia Bethovena, jedno z najbardziej symbolicznych dzieł, wybrzmi w Filharmonii Krakowskiej
-
13:47
Fabryka AI, dom kultury i szef drogówki, który okazał się… drogowym piratem. Wyczyn i blamaż tygodnia
-
13:24
Nie tylko PKBWL bada sprawę incydentu w Balicach, śledztwo prowadzi również prokuratura
-
12:42
Paryż zburzy Wieżę Eiffla? Spokojnie, to tylko fejk
-
12:20
"Zwierz". Opowieść o wiejskim weterynarzu, który wpadł w miejską dżunglę
-
11:44
Romana Agnel, krakowska historyczka sztuki, nagrodzona Srebrnym Medalem „Zasłużony Kulturze Gloria Artis”
-
11:26
Są zarzuty morderstwa trzech osób dla 25-latka z Barcic
-
11:03
Sejm za zakazem hodowli zwierząt na futra. Przeciwni byli wszyscy posłowie Konfederacji
-
10:50
Andrzej Smolik: Podejrzewam, że muzyka zalewa dołki, które mamy w sobie
-
10:45
Andrzej Smolik: Podejrzewam, że muzyka zalewa dołki, które mamy w sobie
-
20:51
Poezja w piosenkach, czyli autobiograficzna opowieść Michała Zabłockiego