O nowalijkach, ale niekonieczne tych z warzywniaka czy targu, ale tych rosnących na dziko, tych bardziej i mniej znanych, popularnych i zapomnianych opowiadała Katarzyna Moroń z Dzikich Smaków.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i wiosenny talerz z Jarzynovą
W sobotnim Przystanku Kulinarnym na talerz zawitała wiosna. O tym jak dzięki jedzeniu można "posprzątać" organizm po zimie i zafundować naszym jelitom wiosenne spa rozmawialiśmy z Dominiką Wójciak, szefową kuchni, autorką książek kulinarnych znaną jako Jarzynova. Zdradziła sposoby na najlepsze zupy, które bardzo pomagają w porządkach po zimie, a także przepis na selera, który smakuje jak ambrozja.
Zwieńczeniem wiosennego talerza była książka proponowana przez Paulinę Bandurę z krakowskiej Księgarni pod Globusem o jakże wymownym tytule - "Zbierz, Przechowaj, Zjedz".

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
15:47
Samolot wypadł z pasa. Kraków Airport sprowadził sprzęt z Czech, wkrótce kupi własny
-
15:37
Zmiany w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie. Rodzice zaniepokojeni
-
14:34
Minister Kosiniak-Kamysz: w Krakowie powstaną wojska medyczne
-
14:13
Kiedy troska rodzica zamienia się w pułapkę?
-
13:23
Prof. Janusz Majcherek: Nawrocki nie musi się liczyć z Jarosławem Kaczyńskim
-
13:10
Przebudowa przejazdu kolejowego na ulicy Kolejowej w Nowym Sączu
-
12:40
Czym są komysze?
-
12:29
Zakopianka z dodatkowymi i szerszymi drogami. Ministerstwo zatwierdziło program inwestycji
-
12:23
Teatr, który dotyka tego, co niewypowiedziane. Premiera monodramu "Bóle fantomowe"
-
11:48
Krynica liczy pieniądze, które w wakacje zostawili w mieście turyści
-
10:09
Teatr, który dotyka tego, co niewypowiedziane. Premiera monodramu "Bóle fantomowe"