O nowalijkach, ale niekonieczne tych z warzywniaka czy targu, ale tych rosnących na dziko, tych bardziej i mniej znanych, popularnych i zapomnianych opowiadała Katarzyna Moroń z Dzikich Smaków.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i wiosenny talerz z Jarzynovą
W sobotnim Przystanku Kulinarnym na talerz zawitała wiosna. O tym jak dzięki jedzeniu można "posprzątać" organizm po zimie i zafundować naszym jelitom wiosenne spa rozmawialiśmy z Dominiką Wójciak, szefową kuchni, autorką książek kulinarnych znaną jako Jarzynova. Zdradziła sposoby na najlepsze zupy, które bardzo pomagają w porządkach po zimie, a także przepis na selera, który smakuje jak ambrozja.
Zwieńczeniem wiosennego talerza była książka proponowana przez Paulinę Bandurę z krakowskiej Księgarni pod Globusem o jakże wymownym tytule - "Zbierz, Przechowaj, Zjedz".
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:22
Między rozliczeniem a pozorem. Spór o kościelną komisję ds. wykorzystywania seksualnego
-
19:51
Krakowski sąd odmawia wpisu hipoteki na nieruchomości Zbigniewa Ziobry
-
19:20
Koniec utrudnień po kolizji czterech samochodów na Zakopiance
-
18:03
Tajemnice Caravaggia i Artemizji Gentileschi
-
17:39
Komu przeszkadzał model pociągu na placu zabaw? Wandale zniszczyli ulubioną zabawkę dzieci w nowym parku
-
17:38
Najlepsze książki nie tylko na Święta- polecają krakowskie księgarki.
-
16:54
Lodowisko w Wadowicach w nowym miejscu i pierwszy raz pod dachem
-
16:22
Spór o majątek i tragedia w gminie Ropa. Biegli zbadają 92-latka
-
16:10
Autoradykalizacja i „solo terrorysta” w Polsce. Co mówi sprawa 19-latka podejrzanego o plan zamachu?
-
15:45
Choinki z pistacji, dzwonki z włóczki - zajrzyj na kiermasz i kup ozdoby od wyjątkowych artystów
-
15:44
Potrzebna krew! Okres świąteczny to trudny czas dla banków krwi
-
15:32
Ada Sari pochodzi z Wadowic. Teraz słynna śpiewaczka wita podróżnych na dworcu kolejowym