Ulla Pałka, autorka bloga Kuchnia na Wzgórzu poprowadziła nas krok po kroku, a właściwie tydzień po tygodniu, przez te cztery tygodnie pozostające do świąt tak, by nie spędzić całej nocy przed Wigilią przy garnkach...
- A
- A
- A
Przystanek kulinarny i wegańskie świętowanie
Na miesiąc przed Świętami Bożego Narodzenia w Przystanku Kulinarnym było o...świętach. A pomogły nam w tym dwie Panie - Alicja Rokicka, autorka bloga Vegan Nerd i Ulla Pałka, ambasadorka radiowej akcji Nie Marnuj i autorka bloga Kuchnia na Wzgórzu. O wegańskich alternatywach świątecznych i nie tylko potraw opowiadała Alicja Rokicka, która właśnie wydała przepyszną książkę "Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta", w której można znaleźć wszystko - od przekąsek, przez dania bezrybne, po pełne smaku desery.
I na finał Przystanka Kulinarnego była z nami Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem z literaturą warzywną dla małych i tych nieco większych dzieci.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:54
Rekordowy żurek na Jarmarku Bożonarodzeniowym w Krakowie
-
21:00
Z Raciborowic na sceny świata. Fenomen Orkiestry Wieniawa
-
19:51
Czy maszyna może być osobą? Ex Machina i granice człowieczeństwa
-
19:45
Gdzie kończy się człowiek, a zaczyna maszyna? "Ex Machina"
-
19:11
68-letni rowerzysta potrącony w Woli Rzędzińskiej pod Tarnowem
-
18:00
Nowa kolejka, dobre warunki i tłumy narciarzy. Sezon narciarski oficjalnie otwarty
-
16:49
Coraz bliżej szczepionki na depresję. Co mają wspólnego bakterie z tą chorobą?
-
16:11
Tarnów w świątecznym rytmie, choć pogoda raczej wiosenna
-
16:07
Bożonarodzeniowe jarmarki opanowały Tarnów i region. Weekend pełen świątecznych atrakcji
-
15:52
W niedzielę strajk pracowników sieci marketów Kaufland
-
15:18
Po niemal 20 latach pociągi wrócą na trasę Chabówka – Rabka Zaryte
-
10:51
Psi dar krwi
-
10:50
44. rocznica wprowadzenia stanu wojennego. "Ile czołgów i wojska musieliście wyprowadzić na ulice, żeby mnie wziąć”