Ulla Pałka, autorka bloga Kuchnia na Wzgórzu poprowadziła nas krok po kroku, a właściwie tydzień po tygodniu, przez te cztery tygodnie pozostające do świąt tak, by nie spędzić całej nocy przed Wigilią przy garnkach...
- A
- A
- A
Przystanek kulinarny i wegańskie świętowanie
Na miesiąc przed Świętami Bożego Narodzenia w Przystanku Kulinarnym było o...świętach. A pomogły nam w tym dwie Panie - Alicja Rokicka, autorka bloga Vegan Nerd i Ulla Pałka, ambasadorka radiowej akcji Nie Marnuj i autorka bloga Kuchnia na Wzgórzu. O wegańskich alternatywach świątecznych i nie tylko potraw opowiadała Alicja Rokicka, która właśnie wydała przepyszną książkę "Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta", w której można znaleźć wszystko - od przekąsek, przez dania bezrybne, po pełne smaku desery.
I na finał Przystanka Kulinarnego była z nami Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem z literaturą warzywną dla małych i tych nieco większych dzieci.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
16:48
Nowe osiedle w centrum Tarnowa. Browary Tarnowskie z ostateczną zgodą na budowę
-
15:59
KTOZ zapowiada podwyżki i zwiększenie zatrudnienia. Związkowcy odpowiadają: "To za mało"
-
15:18
Jakie uprawnienia mają rodzice dzieci?
-
15:16
Pasja, Służba. Przysięga Strzelców w Nowym Sączu
-
15:09
Niedźwiedź pod Eliaszówką. Apel do turystów: zabierajcie śmieci ze sobą
-
15:06
Wyższe kwalifikacje, to stabilniejsze warunki pracy. Rusza projekt "Ster Nowych Możliwości"
-
14:38
Migranci- misjonarze nadziei
-
14:37
Kilka prezentów dla muzyka – jak wybrać prezent?
-
14:24
Dzierżawa nowej drukarki w Warszawie to oszczędność dla Twojej firmy – jakim urządzeniom warto dać szansę?
-
14:23
Wiek to tylko liczba. Miss kultury 60+, czyli święto dojrzałego piękna!
-
14:17
Autobusy Małopolskich Linii Dowozowych coraz bardziej popularne
-
11:09
Wiek to tylko liczba. Miss kultury 60+, czyli święto dojrzałego piękna!
-
20:51
Poezja w piosenkach, czyli autobiograficzna opowieść Michała Zabłockiego