- A
- A
- A
Wielkanocny stół Mai
Święta to czas, gdy wracamy do tradycji. Tu Maja. Zapraszam do wielkanocnego stołu - z jajami w roli głównej. Małe, duże, podłużne, w różnych kolorach, które nadała im natura – od kur, kaczek, gęsi czy strusi. Jajko niejednych ma rodziców... I co ciekawe różnie smakuje, a potem ugotowane trafia do zupy. Zupy wielkanocnej rzecz jasna. I tu pojawia się kolejne pytanie, która z zup cieszy się największym powodzeniem? Żurek, chrzanówka czy barszcz biały? Tradycja... A może jednak Wielkanoc to dobry czas na eksperymenty w kuchni? A jak jest u was? W Wielką Sobotę w Przystanku Kulinarnym od 11.00 porozmawiamy o tradycji: o jajkach, chrzanie i potrawach, które lubimy jeść własnie w tym okresie. W Radiu Kraków nadajemy do jedzenia.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
14:48
Nowy rozdział i śledztwo. Jest data otwarcia stadionu Sandecji
-
14:27
UJ buduje teleskop kosmiczny, żeby badać pochodzenie ziemskiej wody
-
14:15
Koncerty na miejskich placach i w klubach z okazji sobotniej Nocy Jazzu
-
13:55
Spore utrudnienia na kolei. Dwa pociągi na jednym torze skierowane na siebie
-
13:36
Jak będzie wyglądała Modrzejówka po remoncie? Są wyniki konkursu
-
13:12
Maturzysta może składać odwołania od oceny egzaminu. Jak to zrobić?
-
12:25
Nocne działania w Krakowie. 107 mandatów, 87 pouczeń i 7 wniosków do sądu o ukaranie
-
12:04
Groźny wypadek z udziałem motocykla na obwodnicy Krakowa
-
11:51
Oszukał mieszkankę Wieliczki, pieniądze wypłacił w Piekarach Śląskich. Rozpoznajesz go? ZDJĘCIA
-
11:10
Księżyc w pełni nad Tatrami
-
10:31
Krakowskie Centrum Terapii Uzależnień (KCTU) zostało utworzone w 2000 r.