- A
- A
- A
Wielkanocny stół Mai
Święta to czas, gdy wracamy do tradycji. Tu Maja. Zapraszam do wielkanocnego stołu - z jajami w roli głównej. Małe, duże, podłużne, w różnych kolorach, które nadała im natura – od kur, kaczek, gęsi czy strusi. Jajko niejednych ma rodziców... I co ciekawe różnie smakuje, a potem ugotowane trafia do zupy. Zupy wielkanocnej rzecz jasna. I tu pojawia się kolejne pytanie, która z zup cieszy się największym powodzeniem? Żurek, chrzanówka czy barszcz biały? Tradycja... A może jednak Wielkanoc to dobry czas na eksperymenty w kuchni? A jak jest u was? W Wielką Sobotę w Przystanku Kulinarnym od 11.00 porozmawiamy o tradycji: o jajkach, chrzanie i potrawach, które lubimy jeść własnie w tym okresie. W Radiu Kraków nadajemy do jedzenia.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
15:18
Jakie uprawnienia mają rodzice dzieci?
-
15:16
Pasja, Służba. Przysięga Strzelców w Nowym Sączu
-
15:09
Niedźwiedź pod Eliaszówką. Apel do turystów: zabierajcie śmieci ze sobą
-
15:06
Wyższe kwalifikacje, to stabilniejsze warunki pracy. Rusza projekt "Ster Nowych Możliwości"
-
14:38
Migranci- misjonarze nadziei
-
14:37
Kilka prezentów dla muzyka – jak wybrać prezent?
-
14:24
Dzierżawa nowej drukarki w Warszawie to oszczędność dla Twojej firmy – jakim urządzeniom warto dać szansę?
-
14:23
Wiek to tylko liczba. Miss kultury 60+, czyli święto dojrzałego piękna!
-
14:17
Autobusy Małopolskich Linii Dowozowych coraz bardziej popularne
-
14:03
Niemiecki cud gospodarczy się kończy. Co to oznacza dla Polski?
-
13:12
Wygląda to bardzo dobrze! Kończy się remont rynku w Dąbrowie Tarnowskiej. ZDJĘCIA, WIDEO
-
11:09
Wiek to tylko liczba. Miss kultury 60+, czyli święto dojrzałego piękna!
-
20:51
Poezja w piosenkach, czyli autobiograficzna opowieść Michała Zabłockiego