- A
- A
- A
W ruchach powolne, w jedzeniu szybkie, lubią produkty suche i sypkie
- Może tak się zdarzyć, że pojawi się nam niespodziewanie w produktach spożywczych przechowywanych w kuchni czy w spiżarni owad, o którym nie mamy pojęcia i nie potrafimy go nazwać. Tym najczęściej spotykanym ostatnio jest omacnica spichrzanka. To, co potrafi zjeść, przechodzi ludzkie pojęcie. Zje czekoladę, orzechy, rozwinie się w daktylach, w figach, w zależności od tego, w czym żeruje, tak długo się rozwija. Popatrzmy na to, co mamy w domu. Niekoniecznie musimy mieć sterylne mieszkanie, ponieważ w każdym występują różne gatunki owadów - mówi prof. Kazimierz Wiech, a pani Alicja Zięba kończy opowieść wierszem.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
13:55
Spore utrudnienia na kolei. Dwa pociągi na jednym torze skierowane na siebie
-
13:36
Jak będzie wyglądała Modrzejówka po remoncie? Są wyniki konkursu
-
13:12
Maturzysta może składać odwołania od oceny egzaminu. Jak to zrobić?
-
12:25
Nocne działania w Krakowie. 107 mandatów, 87 pouczeń i 7 wniosków do sądu o ukaranie
-
12:04
Groźny wypadek z udziałem motocykla na obwodnicy Krakowa
-
11:51
Oszukał mieszkankę Wieliczki, pieniądze wypłacił w Piekarach Śląskich. Rozpoznajesz go? ZDJĘCIA
-
11:10
Księżyc w pełni nad Tatrami
-
10:31
Krakowskie Centrum Terapii Uzależnień (KCTU) zostało utworzone w 2000 r.
-
10:17
Zwierzęta i ludzie...Czy i kiedy może być groźnie?
-
09:57
Co dalej z krynicką porodówką? Rada społeczna szpitala powiatowego za likwidacją
-
09:23
Linia zastępcza 704 została wydłużona. Dojedzie do Dworca Głównego