- A
- A
- A
W ruchach powolne, w jedzeniu szybkie, lubią produkty suche i sypkie
- Może tak się zdarzyć, że pojawi się nam niespodziewanie w produktach spożywczych przechowywanych w kuchni czy w spiżarni owad, o którym nie mamy pojęcia i nie potrafimy go nazwać. Tym najczęściej spotykanym ostatnio jest omacnica spichrzanka. To, co potrafi zjeść, przechodzi ludzkie pojęcie. Zje czekoladę, orzechy, rozwinie się w daktylach, w figach, w zależności od tego, w czym żeruje, tak długo się rozwija. Popatrzmy na to, co mamy w domu. Niekoniecznie musimy mieć sterylne mieszkanie, ponieważ w każdym występują różne gatunki owadów - mówi prof. Kazimierz Wiech, a pani Alicja Zięba kończy opowieść wierszem.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
17:38
Najlepsze książki nie tylko na Święta- polecają krakowskie księgarki.
-
16:54
Lodowisko w Wadowiacach w nowym miejscu i pierwszy raz pod dachem
-
16:22
Spór o majątek i tragedia w gminie Ropa. Biegli zbadają 92-latka
-
16:10
Autoradykalizacja i „solo terrorysta” w Polsce. Co mówi sprawa 19-latka podejrzanego o plan zamachu?
-
15:45
Choinki z pistacji, dzwonki z włóczki - zajrzyj na kiermasz i kup ozdoby od wyjątkowych artystów
-
15:44
Potrzebna krew! Okres świąteczny to trudny czas dla banków krwi
-
15:32
Ada Sari pochodzi z Wadowic. Teraz słynna śpiewaczka wita podróżnych na dworcu kolejowym
-
15:24
Brudna bomba
-
14:59
Powiat brzeski. Nie żyje mężczyzna przygnieciony ciągnikiem
-
14:40
Utrudnienia po wypadku na DW-776 w Ostrowie, strażacy usuwają z jezdni olej
-
14:12
Zginął kierowca, teraz zmarła pasażerka. Tragiczny finał wypadku w Sieprawiu
-
13:58
Prawie 20 tys. rodzin otrzymało wsparcie dzięki akcji Szlachetna Paczka
-
13:55
W niedzielę na Rynku Głównym odbędzie się 29. wigilia dla osób bezdomnych i potrzebujących