- A
- A
- A
W ruchach powolne, w jedzeniu szybkie, lubią produkty suche i sypkie
- Może tak się zdarzyć, że pojawi się nam niespodziewanie w produktach spożywczych przechowywanych w kuchni czy w spiżarni owad, o którym nie mamy pojęcia i nie potrafimy go nazwać. Tym najczęściej spotykanym ostatnio jest omacnica spichrzanka. To, co potrafi zjeść, przechodzi ludzkie pojęcie. Zje czekoladę, orzechy, rozwinie się w daktylach, w figach, w zależności od tego, w czym żeruje, tak długo się rozwija. Popatrzmy na to, co mamy w domu. Niekoniecznie musimy mieć sterylne mieszkanie, ponieważ w każdym występują różne gatunki owadów - mówi prof. Kazimierz Wiech, a pani Alicja Zięba kończy opowieść wierszem.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
10:50
Andrzej Smolik: Podejrzewam, że muzyka zalewa dołki, które mamy w sobie
-
10:47
Tarnów ma nowe parkomaty, na razie w ścisłym centrum miasta
-
10:07
Naczelnik drogówki z Tarnowa, ale jego sprawą zajmą się policjanci z Nowego Sącza
-
10:03
Jubileusz 10-lecia pracy artystycznej Zespołu Pieśni i Tańca "Ziemia Lisiecka"
-
10:00
Wypadek polskiego autokaru w Austrii. Podróżowała nim delegacja Małopolskiego Urzędu Marszałkowskiego
-
09:43
Spółdzielnia Muzyczna: INTERAKCJE
-
09:42
Agnieszka Ścigaj: „Nie wyobrażam sobie, by osoby po 65. roku życia straciły prawo do asystenta”
-
09:37
Skarby z góralskich skrzyń pamięci
-
09:22
Yehuda Prokopowicz po ogłoszeniu wyników Konkursu Chopinowskiego: "Za pięć lat Polonez będzie lśnić"
-
09:11
Marek Szlezer: "Decyzja jury Konkursu Chopinowskiego jest wyważona, choć nie brak zaskoczeń"
-
06:33
Chłodny i pochmurny piątek w Małopolsce – miejscami deszcz
-
20:51
Poezja w piosenkach, czyli autobiograficzna opowieść Michała Zabłockiego