- A
- A
- A
Uniwersytet Rolniczy uruchamia Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie uruchomi we wtorek Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności. Wyposażenie ośrodka stanowią nowoczesne linie technologiczne - m.in. piekarsko-ciastkarska, linie mięsa i ryb, linia mleka, linia do produkcji napojów i win, a także minibrowar z leżakownią piw. Ośrodek będzie nie tylko prowadził badania naukowe, lecz także świadczył usługi komercyjne producentom żywności. O bezpiecznej żywności i nowym Centrum Innowacji z prof. Agnieszką Filipiak-Florkiewicz, prorektorem Uniwersytetu Rolniczego ds. nauki rozmawiał Jacek Bańka.
Autor:
Jacek Bańka
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
18:57
Wojewoda: Uchwała ws. ustanowienia użytku ekologicznego na Zakrzówku nie zawiera uzasadnienia. To poważny błąd
-
18:18
Czy gorlicki szpital czeka paraliż?
-
17:45
Puszcza chce uciec ze strefy spadkowej. Relacja LIVE
-
16:24
Psycholog szkolny? Nie każda uczelnia dobrze przygotowuje do tego zawodu
-
16:10
To najbardziej zatłoczona trasa wlotowa do Krakowa. 92,5 tys. pojazdów w ciągu doby
-
16:09
Wycinka w Rabce: pod topór miało iść 93 drzew, poszło już ponad 200
-
15:45
SŁONECZNIKI 2024 - Gala Małopolska
-
15:02
Kosmiczny początek roku akademickiego AGH: jedyne takie Centrum w Polsce i zapowiedź nowego kierunku
-
14:49
Dla kogo darmowe szczepienia na krztusiec?
-
14:40
Jaka jest różnica między DPS-em a ZOL-em?