Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny o jedzeniu przyszłości i kulinarnych trendach na 2020 rok

Wkraczając w lata dwudzieste XXI wieku w pierwszym w 2020 roku Przystanku Kulinarnym rozmawialiśmy o tym jak zmieniły się nasze kulinarne zwyczaje, ale przede wszystkim jak bardzo jeszcze muszą się zmienić, by chronić naszą planetę i pogodzić wyczerpujące się zasoby naturalne z koniecznością zwiększenia produkcji żywności w najbliższych dekadach by wykarmić rosnącą populację ludzkości. Scenariusze na przyszłość odmalował Michał Kuźmiński , zastępca redaktora naczelnego „Tygodnika Powszechnego”, dziennikarz, twórca i wieloletni kierownik działu „Nauka”, a także pasjonat kulinariów i autor książki „Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej”

O kulinarnych trendach, tych, które się zadomowiły i z pewnością z nami zostaną, ale także o tym co nowego czeka nas w 2020 roku - między innymi o nowych superfoods i o tym, czy w 2020 roku będziemy jeszcze chodzić do restauracji opowiadała Karolina Milczanowska, dziennikarka portalu Hve a Bite

O jedzeniu przyszłości mówiła też Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem, a to za sprawą pierwszego w 2020 numeru miesięcznika ZNAK, w którym sporo o tym jak będzie ono wyglądało, które gatunki znikną z powierzchni ziemi i czy nowe technologie pomogą nam ochronić planetę.

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię