Jak wygląda praca cukiernika od kuchni - odwiedziliśmy krakowską cukiernię Konrada Toty, który tworzy najrozmaistsze cuda i cudeńka, smaki, już nie wspominając o wyglądzie, bo jak się na te ciastka patrzy to…. Chce się i zjeść to ciastko i mieć to ciastko.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny na słodko
Sobotni Przystanek Kulinarny w Dniu Rogalika po prostu musiał być na słodko. Polała się lawa masła, wanilii, cukru pudru i w ogóle samych pyszności. Było o małych i większych słodkich grzeszkach i o tym ile pracy trzeba włożyć w to, by to co ląduje na talerzykach deserowych przynosiło rozkosz naszemu podniebieniu.
Z Konradem Totą rozmawialiśmy o tym jak powstają rogaliki, o tym że mogą być na słodko, na słono i na wytrawnie i właściwie wszystko zależy od naszych smaków i wyobraźni cukiernika. Ale także o tym jak wygląda zawód cukiernika i z jakimi wyzwaniami musi się mierzyć każdy dobry cukiernik.

A na finał cukierniczo-rogalikowej godziny Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem zabrała nas na...ulicę Czereśniową.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
09:19
Monika Piątkowska: "Putin testuje NATO, ale Polska nie da pretekstu do wojny"
-
08:24
Kraków udostępnił mapę miejsc parkingowych dla osób z niepełnosprawnościami
-
07:43
Nowy Sącz: wiadukt na ul. Kolejowej gotowy w październiku
-
07:22
Deszczowy i pochmurny dzień w Małopolsce
-
07:12
Tatry: rośnie popularność e-busów, ale fiakrzy też nie narzekają
-
06:27
Aktualności komunikacyjne 16.09.25
-
22:00
Dlaczego znów podoba nam się barok?
-
20:49
SOP zneutralizowała drona nad Belwederem. Zatrzymano dwóch obywateli Białorusi
-
19:34
Kaczyński w Krakowie: zmiana traktatów UE zagrożeniem dla suwerenności Polski
-
18:03
Tragiczny wypadek w Tatrach. Turysta spadł ze szlaku
-
17:52
Improwizacja, intuicja i interakcja. Znamy program Sacrum Profanum 2025.
-
15:47
Samolot wypadł z pasa. Kraków Airport sprowadził sprzęt z Czech, wkrótce kupi własny