Jak wygląda praca cukiernika od kuchni - odwiedziliśmy krakowską cukiernię Konrada Toty, który tworzy najrozmaistsze cuda i cudeńka, smaki, już nie wspominając o wyglądzie, bo jak się na te ciastka patrzy to…. Chce się i zjeść to ciastko i mieć to ciastko.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny na słodko
Sobotni Przystanek Kulinarny w Dniu Rogalika po prostu musiał być na słodko. Polała się lawa masła, wanilii, cukru pudru i w ogóle samych pyszności. Było o małych i większych słodkich grzeszkach i o tym ile pracy trzeba włożyć w to, by to co ląduje na talerzykach deserowych przynosiło rozkosz naszemu podniebieniu.
Z Konradem Totą rozmawialiśmy o tym jak powstają rogaliki, o tym że mogą być na słodko, na słono i na wytrawnie i właściwie wszystko zależy od naszych smaków i wyobraźni cukiernika. Ale także o tym jak wygląda zawód cukiernika i z jakimi wyzwaniami musi się mierzyć każdy dobry cukiernik.

A na finał cukierniczo-rogalikowej godziny Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem zabrała nas na...ulicę Czereśniową.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:28
Finał nie dla Yehudy Prokopowicza. Krakowianin odpadł w III etapie XIX Konkursu Chopinowskiego
-
22:00
Czy Łukaszenka działa za plecami Putina?
-
21:53
Kraków będzie miał spopielarnię i kolumbarium dla zwierząt? Jest deklaracja wiceprezydenta miasta
-
20:28
Opera Krakowska żegluje na Naxos. "Premiera dzieła, które prowokuje"
-
19:41
„Testujmy, ale z głową”. Skrócony tydzień pracy tylko dla wybranych branż?
-
19:13
Abakany kontra arrasy? Sztuka współczesna na Wawelu
-
19:04
Tragiczny wypadek w Tatrach. Nie żyje mężczyzna, którego poszukiwano od kilku dni
-
18:45
Jak hulajnoga dostała skrzydeł. Kto zostawił pojazd na filarze kładki w Pychowicach?
-
18:28
Dwa perony, parking, kładka - powstanie przystanek kolejowy "Prądnik Czerwony", ogłoszono przetarg
-
18:13
Kolizja na ul. Konopnickiej. Miasto stoi w ogromnych korkach
-
17:19
"O godne życie...". Pracownicy krakowskiego schroniska dla zwierząt publikują w internecie petycję
-
20:51
Poezja w piosenkach, czyli autobiograficzna opowieść Michała Zabłockiego