Książka "Pogotujmy razem" powstała z inicjatywy I Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Publicznych i Niepublicznych Żłobków i Klubów Dziecięcych. Znalazło się w niej 60 przepisów - wszystkie przetestowane i sprawdzone na... najmłodszych. Żłobki w Tarnowie podzieliły się w niej aż 14 przepisami.
"To między innymi przepis na bananowy chlebek, fritatę z warzywami, paluchy jaglane, gołąbki bez zawijania z czerwonym ryżem. W większości możemy trafić w gusta dzieci" - mówi Magdalena Sorokiewicz z tarnowskiego Zespołu Żłobków.
Książka kucharska „Pogotujmy razem” wydana przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Publicznych i Niepublicznych Żłobków i Klubów Dziecięcych trafiła już do wszystkich placówek biorących udział w projekcie. Jest również dostępna w sprzedaży, tak aby z przepisów mogli skorzystać i rodzice maluchów.