Na Placu Wolnica w Krakowie w sobotę unosił się zapach chleba, ciast i wielu innych smakołyków. A to za sprawą Małopolskiego Festiwalu Smaku i Święta Chleba zarazem. Wśród serwowanych produktów tradycyjnych królowało pieczywo i wędliny - a wszystko przygotowane według receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie
Uczestnicy Małopolskiego Festiwalu Smaku mogą zagłosować na pyszności, które zrobiły na nich największe wrażenie. Swojego wyboru dokona także profesjonalne jury. Uczta dla podniebienia na placu Wolnica kończy się w niedzielę o godzinie 17.
Joanna Porębska /kp
- A
- A
- A
To już 8. Małopolski Festiwal Smaku
Wszystko według receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie-
-
-
-
-
crop_free
1
/ 5
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:53
Czym jest rekonstrukcja rządu?
-
21:25
Nie żyje 8-latek ranny w wypadku w Spytkowicach
-
20:58
Ekstraklasa rośnie w siłę. Małopolskie kluby zaczynają nowy sezon
-
20:30
Otwarcie ulicy Krakowskiej w Nowym Sączu
-
20:16
Cracovia bije mistrza na jego stadionie
-
19:39
Rekonstrukcja bitwy o Tobruk na Pustyni Błędowskiej. Stu rekonstruktorów w akcji
-
19:01
Renesansowy balkon na wieży Mariackiej odzyskuje dawny blask
-
17:41
Zwycieski Bruk-Bet, Wieczysta z remisem
-
16:56
"Dzieciaki kontra kryzys" i "Podaj dalej" – książki, które budują most między pokoleniami i uczą, że dobro wraca
-
16:48
Nowy odcinek ścieżki wokół Pustyni Błędowskiej już otwarty [ZOBACZ ZDJĘCIA]
-
16:34
Letnie święto animacji w Krakowie
-
22:30
Karczmy na lodzie i sarmacki horror, czyli wokół "Krzywdy" Pawła Rzewuskiego
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze