- A
- A
- A
Nie marnujmy żywności
Nasze babcie miały cudowną umiejętność wykorzystywania resztek z gotowania – nic się nie mogło zmarnować. Dziś tak łatwo wyrzucamy… jak tylko coś źle wygląda, jak jest jeden dzień po terminie ważności…no i ma brzydką skórkę lub jest trochę czerstwe. Każdy z nas powinien czerpać pełną łyżką z doświadczenia innych - i w ten sposób może wyrzucać mniej jedzenia. Potrzeba tylko trochę inwencji i odwagi. Obierki z ziemniaka mogą być świetną przekąską, a czerstwa bułka może stać podstawą pysznej zupy. W sobotę Maja Dutkiewicz zapraszam do swojego radiowego stołu. Startuje kolejna edycja Restaurant Week – tym razem z hasłem #SzanujJedzenie. Przystanek Kulinarny jak zwykle w sobotę już od godz. 11.00.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
14:01
Awaria sieci trakcyjnej na odcinku Kłaj - Bochnia
-
14:01
Kraków walczy z marnowaniem żywności w szkołach. "Co roku wyrzucamy ponad 1,3 miliarda ton jedzenia"
-
13:37
W "Modrzejówce" powstanie dom kultury? Pomysł popierają artyści i ludzie nauki
-
13:22
Areszt dla 24-latka, który usiłował zabić matkę i jej partnera
-
12:50
"W motosporcie ważny jest spokój i wytrwałość w dążeniu do celu"
-
12:10
AFD liderem sondaży w Niemczech. „Nie da się jej wymazać z niemieckiej sceny politycznej”
-
12:04
"Sen o Podgórzu czyli pan Bednarski spaceruje do połowy mostu" w zmienionej formie trafi na deski teatru
-
10:34
O czym należy pamiętać przy sprowadzaniu samochodu z zagranicy?
-
10:23
Rozpoczął się proces ws. napadu na dwie nieletnie w Rabce-Zdroju
-
10:06
Korepetycje z edukacji zdrowotnej. Lekcja 1: "Zły człowiek, to głodny człowiek"
-
09:35
L4 po nowemu. Co można, a czego nie wolno robić w czasie zwolnienia lekarskiego?
-
09:23
5. edycji kampanii „Ja już, a Ty?” (#jajuzaty)
-
20:51
Poezja w piosenkach, czyli autobiograficzna opowieść Michała Zabłockiego