- A
- A
- A
Nie marnujmy żywności
Nasze babcie miały cudowną umiejętność wykorzystywania resztek z gotowania – nic się nie mogło zmarnować. Dziś tak łatwo wyrzucamy… jak tylko coś źle wygląda, jak jest jeden dzień po terminie ważności…no i ma brzydką skórkę lub jest trochę czerstwe. Każdy z nas powinien czerpać pełną łyżką z doświadczenia innych - i w ten sposób może wyrzucać mniej jedzenia. Potrzeba tylko trochę inwencji i odwagi. Obierki z ziemniaka mogą być świetną przekąską, a czerstwa bułka może stać podstawą pysznej zupy. W sobotę Maja Dutkiewicz zapraszam do swojego radiowego stołu. Startuje kolejna edycja Restaurant Week – tym razem z hasłem #SzanujJedzenie. Przystanek Kulinarny jak zwykle w sobotę już od godz. 11.00.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:13
Od poniedziałku ważne zmiany dla pasażerów krakowskiej komunikacji miejskiej
-
21:05
Czym są parafilie seksualne?
-
18:43
Tu czas się zatrzymał. Tak żyli, pracowali i świętowali dawni mieszkańcy Sądecczyzny
-
17:28
Prezydent podpisał zgodę ws. wojsk NATO w Polsce w ramach operacji Wschodnia Straż
-
16:34
Lista Niezapomnianych Przebojów nr 1583 z 14.09.2025
-
16:31
RAJSKA REPUBLIKA NA OCEANIE
-
14:52
Możliwość uzyskania wsparcia przez grupy producentów rolnych i organizacje producentów
-
14:28
Samolot wypadł z pasa w Balicach. Wstrzymane lądowania i odloty
-
14:14
A w urodziny MPK kierowcy pobiegli... do zajezdni
-
13:03
Sprzątanie brzegów Jeziora Rożnowskiego
-
12:30
Seria wypadków i kolizji na drogach w regionie. Warunki są fatalne, kierowcy - noga z gazu!
-
11:21
Czy szczęście można znaleźć w lesie?