- A
- A
- A
Wiosna - trudny czas dla alergików
Jaka jest zależność między alergią, a jedzeniem jabłka w okresie pylenia niektórych drzew np. brzozy, albo między kurzem domowym a reakcją alergiczna na spożycie owoców morza? Alergie krzyżowe ciągle stanowią spore wyzwanie dla alergologów. Czy obieranie owoców lub gotowanie lub pieczenie pokarmów zmniejsza taką nadmierną reakcję. Kiedy warto się poddawać odczulaniu? Na pytanie Marzeny Florkowskiej odpowiada lekarz pediatra i alergolog Joanna Morawiecka-Baranek ze Szpitala św. Ludwika w Krakowie.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:46
Policja udaremniła użycie pirotechniki podczas meczu Cracovii
-
12:22
Tunel już niemal gotowy! Zobacz, jak powstaje obwodnica Zabierzowa. ZDJĘCIA
-
11:56
Zakłócili spektakl w Operze Krakowskiej, usłyszeli zarzuty
-
11:20
W Wodociągach Chrzanowskich będą pracować krócej, a zarabiać tyle samo
-
10:01
Wystawa „O duszę i charakter Narodu Polskiego. Zrzeszenie Wolność i Niezawisłość” w Muzeum AK w Krakowie
-
09:43
Symbol Krakowa znalazł się na znaczku pocztowym
-
09:35
Z nożami szukał lekarki w krakowskim szpitalu. 42-latek z województwa śląskiego zatrzymany
-
08:54
Multitasking to supermoc? Raczej supermit!
-
08:15
Marek Sowa: W wielu krajach podatki od banków są wyższe niż od innych firm. Nie jesteśmy wyjątkiem
-
08:05
Wieczorem poznamy zwycięzcę oraz laureatów Konkursu Chopinowskiego
-
07:59
Ścieki przemysłowe doprowadziły do awarii wodociągu przy ulicy Pędrackiego w Tarnowie
-
07:35
Otwarte boiska w Krakowie to dobry pomysł? Miasto podsumowuje pilotaż