- A
- A
- A
Wiosna - trudny czas dla alergików
Jaka jest zależność między alergią, a jedzeniem jabłka w okresie pylenia niektórych drzew np. brzozy, albo między kurzem domowym a reakcją alergiczna na spożycie owoców morza? Alergie krzyżowe ciągle stanowią spore wyzwanie dla alergologów. Czy obieranie owoców lub gotowanie lub pieczenie pokarmów zmniejsza taką nadmierną reakcję. Kiedy warto się poddawać odczulaniu? Na pytanie Marzeny Florkowskiej odpowiada lekarz pediatra i alergolog Joanna Morawiecka-Baranek ze Szpitala św. Ludwika w Krakowie.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
09:51
Jaka jest rola Kancelarii Prezydenta?
-
08:56
Pracownicy szpitala Narutowicza dostaną jeszcze w piątek zaległe wynagrodzenia
-
08:53
Wimbledon: Kamil Majchrzak zagra w piątek o najlepszy wynik w karierze
-
08:15
Miłosz Motyka o sytuacji na granicy z Niemcami: "Aktywiści Bąkiewicza nie działają dla dobra Polski, tylko dla bezpieczeństwa swoich sondaży"
-
08:01
25 lat po zamknięciu fabryki ludzie wciąż chorują tu z powodu azbestu. Będzie specjalny program
-
07:45
Śmiertelnie potrąciła 4-latka na pasach, nie potrafiła wytłumaczyć, jak do tego doszło. 54-latka stanie przed sądem
-
07:29
Śmigłowiec TOPR wrócił do Zakopanego po naprawie. Dziś ma wznowić dyżury
-
07:13
Fatalna sytuacja hydrologiczna w Małopolsce. Kolejne gminy apelują do mieszkańców
-
06:59
CKE: ósmoklasiści zdobyli średnio 64 proc. punktów z j. polskiego i 50 proc. z matematyki
-
06:42
Historia wydarzy się wieczorem! Polki zagrają z Niemkami na Mistrzostwach Europy kobiet
-
06:26
W piątek odetchniemy od upałów. Będzie chłodno i deszczowo