- A
- A
- A
Wiosna - trudny czas dla alergików
Jaka jest zależność między alergią, a jedzeniem jabłka w okresie pylenia niektórych drzew np. brzozy, albo między kurzem domowym a reakcją alergiczna na spożycie owoców morza? Alergie krzyżowe ciągle stanowią spore wyzwanie dla alergologów. Czy obieranie owoców lub gotowanie lub pieczenie pokarmów zmniejsza taką nadmierną reakcję. Kiedy warto się poddawać odczulaniu? Na pytanie Marzeny Florkowskiej odpowiada lekarz pediatra i alergolog Joanna Morawiecka-Baranek ze Szpitala św. Ludwika w Krakowie.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
06:19
Pochmurna środa, a noc już wyraźnie chłodna
-
06:06
Śmiertelny wypadek w powiecie tarnowskim. Uwaga na utrudnienia!
-
23:41
Heavy Pop Fest – rock nie jeden ma ciężar
-
22:30
Co robiła jedna kobieta wśród czterdziestu mężczyzn? Była pionierką
-
20:11
Drobny upominek dla faceta – praktyczne i kreatywne pomysły
-
19:44
Niedźwiedzie na Jaworzynie Krynickiej – kolejne nagrania z fotopułapek
-
19:04
250 mln zł na nową linię tramwajową. Kraków stara się o unijne dofinansowanie
-
18:05
Tramwaje dwukierunkowe zmienią Kraków. Pożegnanie "akwariów" już naprawdę blisko
-
16:51
Próba sabotażu krakowskich wodociągów. Dwóch obcokrajowców zatrzymanych
-
16:47
"Filmowe oblicza Jury nad Zalewem Chechło" - tak brzmi hasło trzebińskiej odsłony tegorocznej edycji Juromanii
-
16:38
Hałas w Płaszowie. Mieszkańcy się skarżą, miasto odpowiada
-
15:52
„Iskierka” gaśnie? Rodzice walczą o przedszkole przy Staffa w Krakowie