- A
- A
- A
Wiosna - trudny czas dla alergików
Jaka jest zależność między alergią, a jedzeniem jabłka w okresie pylenia niektórych drzew np. brzozy, albo między kurzem domowym a reakcją alergiczna na spożycie owoców morza? Alergie krzyżowe ciągle stanowią spore wyzwanie dla alergologów. Czy obieranie owoców lub gotowanie lub pieczenie pokarmów zmniejsza taką nadmierną reakcję. Kiedy warto się poddawać odczulaniu? Na pytanie Marzeny Florkowskiej odpowiada lekarz pediatra i alergolog Joanna Morawiecka-Baranek ze Szpitala św. Ludwika w Krakowie.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
10:01
Wystawa „O duszę i charakter Narodu Polskiego. Zrzeszenie Wolność i Niezawisłość” w Muzeum AK w Krakowie
-
09:43
Symbol Krakowa znalazł się na znaczku pocztowym
-
09:35
Z nożami szukał lekarki w krakowskim szpitalu. 42-latek ze Śląska zatrzymany
-
08:54
Multitasking to supermoc? Raczej supermit!
-
08:15
Marek Sowa: W wielu krajach podatki od banków są wyższe niż od innych firm. Nie jesteśmy wyjątkiem
-
08:05
Wieczorem poznamy zwycięzcę oraz laureatów Konkursu Chopinowskiego
-
07:59
Ścieki przemysłowe doprowadziły do awarii wodociągu przy ulicy Pędrackiego w Tarnowie
-
07:35
Otwarte boiska w Krakowie to dobry pomysł? Miasto podsumowuje pilotaż
-
07:10
Po weekendowej przerwie ul. Pułaskiego w Krynicy znów zostanie zamknięta
-
06:49
Mateusz Klich do Tarnovii raczej nie wróci, ale w Tarnowie będzie zdecydowanie częściej
-
06:28
Poniedziałek w Małopolsce będzie słoneczny. W nocy zrobi się zimno
-
06:02
Jest nas coraz więcej! Liczba mieszkańców Krakowa rośnie nieprzerwanie od 2009 roku