- A
- A
- A
Ten trzeci na talerzu
Konsekwentnie ograniczamy spożycie ziemniaków w Polsce. W dużej mierze wynika to z błędnego przekonania, że są kaloryczne i wywołują otyłość. Tymczasem są lekkostrawne i niskokaloryczne, bogate w minerały, jak choćby potas i magnez, a także witaminy oraz skrobię, która jest cennym źródłem energii. O historii ziemniaka na polskich stołach i dobrodziejstwach zeń płynących rozmawiają z Sylwią Paszkowską badaczka kultury kulinarnej, Magdalena Kasprzyk-Chevriaux oraz Jacek Szklarek, prezes Slow Food Polska.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
15:59
Seria wypadków i kolizji na małopolskich drogach
-
14:07
Aleksandra Mirosław z brązowym medalem w Krakowie
-
11:04
Akcja poszukiwawcza nad Jeziorem Rożnowskim. Zaginął Andrzej Majsterek
-
10:44
Niebezpieczne spotkanie na szlaku: jeleń wydzierał dziecku plecak z jedzeniem
-
10:10
Jak wyleczyć dzieci z nieczytania książek?
-
09:10
Dzieci są filozofami, czy filozofują?
-
09:03
Małopolska na dwóch kółkach. Trasa 2: z Nowego Targu do Szczawnicy
-
08:34
Za nami 42. PZLA Mistrzostwa Polski U23. "Cieszymy się, że ogólnopolskie imprezy wracają do Krakowa"
-
08:30
Na dwóch kółkach z Nowego Targu do Szczawnicy. Najpiękniejsza trasa rowerowa w Małopolsce?
-
07:40
Upalna niedziela w Małopolsce
-
07:00
Turystyczny potencjał polskiej wsi
-
20:59
Pożar w restauracji w Więckowicach koło Tarnowa