O tym jak kuchnia roślinna rośnie w siłę i jaką może nam w najbliższym czasie zgotować rewolucję na talerzach, a także o jedzeniowych prezentach na święta rozmawialiśmy z Ksią Pilitowską - restauratorką, miejską aktywistką i..wegetarianką od 25 lat.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny luksusowo, roślinnie i regionalnie
Gośćmi sobotniego Przystanka Kulinarnego byli laureaci eliminacji najbardziej prestiżowego konkursu świata Bocuse D'or - szef kuchni krakowskiej restauracji Szara Gęś Michał Stężalski wraz ze swym zespołem w osobie Wiktora Witkosia. Wspominali emocje jakie towarzyszły im podczas tych kulinarnych igrzysk, mówili o tym przy jakiej muzyce im się najlepiej gotuje, ale także o coraz wyraźniejszym roślinnym trendzie w kuchni i o tym jak kulinarne kreowanie rzeczywistości wpływa na postrzeganie kuchni i jedzenia przez ludzi.
Nie zabrakło również wyjątkowo smakowitej propozycji książkowej, rekomendowanej jak zwykle przez Paulinę Bandurę z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
10:08
Segment po segmencie: koniec nasuwania estakady na węźle Mistrzejowice
-
09:35
„Nie róbmy afery, ale bądźmy precyzyjni”. Poseł o incydencie w Wyrykach
-
07:47
Ekstraklasa piłkarska - Cracovia zagra z GKS-em w Katowicach. Transmisja.
-
07:46
Zmiana organizacji ruchu na ulicy Okulickiego i Łowińskiego w Nowej Hucie
-
07:11
Radio w tramwaju kontra fake newsy. Czy to działa
-
06:27
Pogoda na weekend w Małopolsce: będzie upalnie!
-
06:06
Wiadomości komunikacyjne Radia Kraków 19.09
-
20:43
Taka gmina! Gródek nad Dunajcem buduje nowe atrakcje
-
19:57
Proces mężczyzny z Rabki, podejrzanego o próbę gwałtu na 13-latce, rozpocznie się za kilka tygodni
-
19:26
Wypadek na budowie przy placu Imbramowskim. Na pracownika spadły cegły, jest w ciężkim stanie
-
18:48
Dron spadł na teren oczyszczalni ścieków w Nowej Wsi. Skąd tam się wziął?
-
18:14
Nowe rondo w Jazowsku otwarte dla kierowców. Inwestycja zwiększy bezpieczeństwo i płynność ruchu