Finał tej akcji będzie miał miejsce w niedzielę 15 grudnia 2024 roku, na krużgankach klasztoru krakowskich Dominikanów przy ulicy Stolarskiej 12.
- A
- A
- A
Ciacho za ciacho - siostra Małgorzata Chmielewska w Radiu Kraków
"Dwa i pół miliona ludzi w Polsce żyje w biedzie. Nie zdajemy sobie sprawy z tego w jakich warunkach żyją nasi współobywatele. Brak tej wiedzy powoduje, że politycy mogą sobie dysponować budżetem państwa jak się im podoba" - mówiła na antenie Radia Kraków siostra Małgorzata Chmielewska - założycielka Wspólnoty Chleb Życia. W najbliższą niedzielę rusza akcja "Ciacho za ciacho" - coroczny kiermasz ciast i książek wraz z wieloma wydarzeniami towarzyszącymi, takimi jak: licytacje, koncerty, spektakle teatralne i wiele innych. W tym roku zebrane środki finansowe przeznaczone zostaną na wsparcie dla Katolickiej Wspólnoty „Chleb Życia” prowadzonej przez siostrę Małgorzatę Chmielewską. Fundacja ta wspiera osoby najbardziej potrzebujące, osoby starsze, bezdomne, ubogie, samotne matki z dziećmi , ludzi z marginesu.
Autor:
Anna Kluz- Łoś
Komentarze (1)
M
Marta
2024-12-13
Najnowsze
-
16:36
Kraków: pijany kierowca wjechał w mur kościoła św. Krzyża
-
13:56
Tatry: Turysta walczy o życie po upadku podczas schodzenia z Rysów
-
13:55
Na Rynku Głównym trwa 29. wigilia dla osób bezdomnych i potrzebujących
-
13:35
Biuro do wynajęcia Kraków - dynamicznie rozwijająca się lokalizacja Twojej firmy
-
13:28
Samochody na leasing – jak znaleźć idealny model auta?
-
13:23
Suunto Vertical 2 – najbardziej zaawansowany zegarek sportowy od Suunto na trening i ekspedycje
-
13:12
Andrzej Panufnik. Genialny wygumkowany
-
12:55
Kard. Ryś na wigilii dla potrzebujących: każdy nosi w sobie godność, odkrywajcie ją w sobie i innych
-
12:48
To już 29. wigilia dla osób bezdomnych i potrzebujących na Rynku Głównym w Krakowie
-
12:27
Jarmark Bożonarodzeniowy w klimacie dawnej Galicji
-
12:01
Opowieść wigilijna Dickensa. Scrooge i filozofia przemiany
-
10:42
Wyjątkowy muzyczny pociąg wyjechał z dworca w Krakowie
-
10:10
Wigilia przyjazna dzieciom – jak pogodzić tradycję ze smakiem najmłodszych?