Chałka żydowska piekarni Madej z Krakowa zwycięzcą tegorocznego Małopolskiego Festiwalu Smaku.Drugie miejsce jury przyznało firmie Gawor z Podstolic - za boczek gotowany. Jurorskie podniebienia zachwycił też bajgiel z Kazimierza, firmy Rafapol z Zabierzowa. "Wybór nie był łatwy, bo prezentowane w tym roku produkty były wyjątkowo smaczne" - mówi mistrz kucharski Zbigniew Kurleto, przewodniczący jury festiwalu
Jury wyróżniło miód wrzosowy i kiełbasę tradycyjnie wyrabianą z Nowej Wsi Szlacheckiej. Z kolei publiczności najbardziej posmakowały faszerowane jajka kury zielononóżki, sułkowicka chrzanówka, filet śledziowy po wiejsku i rolada ziemniaczana.
To była już ósma edycja Małopolskiego Festiwalu Smaku.
Joanna Porębska/kp
Wyślij opinię na temat artykułu
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
16:44
Nie w murach, lecz na rzece – Przystań Muzeum i żywa tradycja flisactwa
-
16:29
Przedłużony areszt dla podejrzanego o napaść seksualną na 13-latkę w Rabce-Zdroju
-
16:07
Tu wielkanocna refleksja ma szczególny wymiar
-
15:57
Nie w murach, lecz na rzece – Przystań Muzeum i żywa tradycja flisactwa
-
15:45
Burzliwa dyskusja o poprawie bezpieczeństwa w Starym Sączu. W grze nawet 600 tys. zł
-
15:10
Co zrobić, gdy samochód utknie między zamkniętymi rogatkami?
-
14:35
Kilkuset mieszkańców bez wody z powodu awarii wodociągu
-
14:21
Modne botki damskie na wiosnę - jak nosić i z czym łączyć?
-
14:16
Praca na magazynie – jak przygotować się na pierwszy dzień, żeby nie dać się zaskoczyć?
-
10:40
Kraków Karoliny Grodziskiej - odc. 6. - "zośka" od Jurka
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze