W dzisiejszym Kermeszu wraz z Hrycem Suchanyczem rozmawiałyśmy o tradycyjnej kuchni Łemków i Bojków. Dowiecie się czym są takie potrawy jak: bobalky, hałuszky, stulnyky czy maczanka oraz jaki składnik króluje w większości tradycyjnych potraw.
- A
- A
- A
Rodzinna książka kucharska/ Родинна кулінарна книжка
У сьогоднішній аудиції разом з Грицом Суханичом говорили ми про традиційну кухню лемків і бойків. Дізнатесь чим є бобалки, галушки, стулники або мачанка, а також який продукт є необхідним для приготування більшості традиційних страв.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
08:24
Kraków udostępnił mapę miejsc parkingowych dla osób z niepełnosprawnościami
-
07:43
Nowy Sącz: wiadukt na ul. Kolejowej gotowy w październiku
-
07:22
Deszczowy i pochmurny dzień w Małopolsce
-
07:12
Tatry: rośnie popularność e-busów, ale fiakrzy też nie narzekają
-
06:27
Aktualności komunikacyjne 16.09.25
-
22:00
Dlaczego znów podoba nam się barok?
-
20:49
SOP zneutralizowała drona nad Belwederem. Zatrzymano dwóch obywateli Białorusi
-
19:34
Kaczyński w Krakowie: zmiana traktatów UE zagrożeniem dla suwerenności Polski
-
18:03
Tragiczny wypadek w Tatrach. Turysta spadł ze szlaku
-
17:52
Improwizacja, intuicja i interakcja. Znamy program Sacrum Profanum 2025.
-
15:47
Samolot wypadł z pasa. Kraków Airport sprowadził sprzęt z Czech, wkrótce kupi własny
-
15:37
Zmiany w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie. Rodzice zaniepokojeni