W dzisiejszym Kermeszu wraz z Hrycem Suchanyczem rozmawiałyśmy o tradycyjnej kuchni Łemków i Bojków. Dowiecie się czym są takie potrawy jak: bobalky, hałuszky, stulnyky czy maczanka oraz jaki składnik króluje w większości tradycyjnych potraw.
- A
- A
- A
Rodzinna książka kucharska/ Родинна кулінарна книжка
У сьогоднішній аудиції разом з Грицом Суханичом говорили ми про традиційну кухню лемків і бойків. Дізнатесь чим є бобалки, галушки, стулники або мачанка, а також який продукт є необхідним для приготування більшості традиційних страв.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:12
Pewna wygrana piłkarzy Cracovii
-
21:59
Kolejny policjant z "ciężką nogą" zatrzymany przez funkcjonariuszy, tym razem z Limanowej
-
20:56
Dwie Kreski, czyli nadzieja. Kiedy ciąża jest lękiem, samotnością i niepewnością
-
19:15
Była trawa, będzie siano. Zakończył się sezon wypasu koni huculskich w Regietowie
-
19:00
Piłkarski wieczór. Remis Wieczystej, wygrana Cracovii RELACJA MINUTA PO MINUCIE
-
18:42
Wieczysta zagra z GKS-em Tychy. To debiut nowego trenera Gino Lettieriego (TRANSMISJA)
-
18:30
Jeździła pociągami, pracowała w WARS-ie i w sklepie. Teraz skanuje dokumenty w Archiwum Narodowym w Krakowie
-
16:59
"Kiedyś nie karało się swoich". Jak technologia zmienia policję
-
16:15
Popędziło Pendolino do Zakopanego! I tak już będzie regularnie od grudnia
-
16:01
Tętent kopyt, złoto jesieni: Magia redyku w Regietowie
-
17:45
Czy szczepienie lisów przeciwko wściekliźnie jest potrzebne?
-
20:02
Spotkanie z Jarosławem Wasikiem