- A
- A
- A
W jaki sposób można oszukać nasz zmysł smaku? Czy jedząc potrawy bardzo kwaśne możemy mieć wrażenie, że jemy słodkie?
O tajemniczej substancji, która pozwala oszukać nasz zmysł smaku rozmawiają dr Joanna Chłopicka z Zakładu Bromatologii Collegium Medicum UJ i Marzena Florkowska. W jaki sposób można oszukać nasz zmysł smaku? Czy jedząc potrawy bardzo kwaśne możemy mieć wrażenie, że jemy słodkie?Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
06:02
W Małopolsce wciąż jest wiele zaniedbanych zabytków. Specjalna mapa pomoże je chronić?
-
19:29
Rekrutacyjna huśtawka w Tarnowie. Wracają pełne roczniki, więcej klas i nowe kierunki
-
19:02
Jaka jest kondycja polskich samorządów?
-
18:20
Incele, cywilizacja kłótni i "Dojrzewanie"
-
18:01
Ekstrakt z codzienności. Iga Lis o swoim pełnometrażowym debiucie
-
16:35
Brutalne pobicie w Zakopanem. Mężczyzna usłyszał zarzut usiłowania zabójstwa
-
16:07
Ekonomia i poezja, czyli setne urodziny Uniwersytetu Ekonomicznego
-
16:02
Weekend darmowych podróży dla dzieci w Małopolsce. Prezent od Kolei Małopolskich na Dzień Dziecka
-
15:39
Problematyczne skrzyżowanie w Nowej Hucie z nowym oznakowaniem. Będzie bezpieczniej?
-
15:16
Silny, samotny i milczący. "Męskość w Polsce przypomina grupę rekonstrukcyjną"
-
10:08
Silny, samotny i milczący. "Męskość w Polsce przypomina grupę rekonstrukcyjną"
-
10:10
"Dojrzewanie". Od tradycyjnych wartości, po inceli i kulturę przemocy