- A
- A
- A
Żywność przyszłości
Za 10 lat (to wersja pesymistyczna), albo za 30 lat (to wersja optymistyczna) - na świecie zabraknie żywności. To nie są spekulacje, to obserwacje i obliczenia poczynione przez naukowców i statystyków. W tej sytuacji przydadzą się technologie, które pozwolą na wyprodukowanie żywności bez wykorzystywania dużych powierzchni, bez gleby i słońca. W mieście. To już się dzieje. Także w Krakowie. A Maja Dutkiewicz ruszyła tropem żywności przyszłościKomentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
07:40
Upalna niedziela w Małopolsce
-
07:00
Turystyczny potencjał polskiej wsi
-
20:59
Pożar w restauracji w Więckowicach koło Tarnowa
-
19:20
Olkusz: Zaginęła 13-letnia Anna Dubaj
-
19:02
Rowerowy raj w sercu Beskidu Sądeckiego. To miejsce zachwyci każdego rowerzystę!
-
18:45
Wimbledon: Iga Świątek w czwartej rundzie
-
18:30
Morskie Oko to nie kąpielisko, a Giewont to nie plac zabaw. O czym zapominają turyści
-
16:34
Masowy wypadek, samobójca, ukąszenie żmii – ratownicy sprawdzali się w boju
-
16:03
Polki górą w Krakowie! Mirosław i siostry Kałuckie w finale
-
15:27
998 strażaków z całej Polski zdobyło Babią Górę
-
15:05
Wiejski jazzbandyta i elektroniczna głowa Trzeciaka. Rozmowa z Garym Gwaderą
-
14:03
To jedyny taki budynek w Zakopanem. Jest szansa, że odzyska dawny blask