- A
- A
- A
Wigilia ma dwóch protagonistów. To karp i śledź
Święta Bożego Narodzenia to wielkie święto slow food. Na stołach królują tradycyjne dania, najczęściej własnoręcznie przyrządzone, przy czym centralne miejsce na stole zajmują ryby: karp i śledź. Dlaczego to właśnie ryby pełnią tak ważną rolę w tym szczególnym dniu i czy zawsze były to akurat te gatunki, mówi w rozmowie z Sylwią Paszkowską Magdalena Kasprzyk-Chevriaux (dziennikarka kulinarna, badaczka historii kulinarnej), a Jacek Szklarek (prezes Slow Food Polska) podpowiada, jak je przyrządzić, żeby wydobyć pełnię ich smaku.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
06:20
W środę może przelotnie popadać. Będzie też nieco chłodniej
-
06:14
Spotkanie grupy Arraiolos: od dziś zwiększone środki bezpieczeństwa i zmiany w ruchu
-
06:08
Aktualności komunikacyjne 9.10
-
22:30
"Dzieci z Bullerbyn” - nuda, która wciąż działa
-
22:07
400 osób ewakuowano z galerii handlowej Krokus w Krakowie przy ulicy Bora-Komorowskiego
-
21:22
Czy autobusy napędzane wodorem są bezpieczne?
-
20:13
"Pasy" górą w meczu z Toruniem, "szarotki rozgromione w Nowym Targu
-
19:50
Nowy Targ: ważny wał przeciwpowodziowy uszkodzony podczas inwestycji miejskiej
-
19:08
Sztuczna inteligencja pomoże... policzyć rysie, wilki i niedźwiedzie w Małopolsce i na Słowacji