Podróż kulinarną, gdyż na przestrzeni wieków kuchnia polska ulegała licznym wpływom i zmianom, gdyż tereny Rzeczypospolitej Polskiej historycznie zamieszkiwała zmieniająca się mozaika narodów. O kulinarnych wpływach tatarskich, tureckich, rusińskich, niemieckich, francuskich, włoskich czy żydowskich w Wielką Sobotę rozmawialiśmy z Robertem Makłowiczem - dziennikarzem, pisarzem, krytykiem kulinarnym i podróżnikiem.
- A
- A
- A
W kulinarną podróż z Robertem Makłowiczem
Okres Świąt Wielkiej Nocy to częste spotkania w gronie rodzinnym, przy okazji których nie brakuje na stołach licznych przysmaków. Mało kto jednak wie, że siadając do świątecznego stołu także ruszamy w niesamowitą podróż...Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
15:23
Małpo-psy, nosorożce, rekiny i inne zwierzęta. Słowo o „Gladiatorze II”
-
14:18
Ciacho za ciacho - siostra Małgorzata Chmielewska w Radiu Kraków
-
14:18
Cyfrowi tubylcy na małopolskim rynku pracy
-
14:13
"Nieustraszona miłość Eve Adams" w Narodowym Starym Teatrze
-
14:11
Zapłacili za kebaby demolując lokal i bijąc sprzedawcę
-
13:40
Szpital św. Łukasza w Tarnowie wzbogacił się o nowoczesny sprzęt. To jedyny taki model w Polsce
-
13:24
Kto i na jakich zasadach organizuje konsultacje społeczne?
-
13:02
Co dalej z kierunkiem lekarskim w nowosądeckiej uczelni? Właściwa ocena na wiosnę
-
12:41
Wigilia Świętej Łucji w Szczawnicy. Jak kiedyś przeganiano najdłuższą noc?