Podróż kulinarną, gdyż na przestrzeni wieków kuchnia polska ulegała licznym wpływom i zmianom, gdyż tereny Rzeczypospolitej Polskiej historycznie zamieszkiwała zmieniająca się mozaika narodów. O kulinarnych wpływach tatarskich, tureckich, rusińskich, niemieckich, francuskich, włoskich czy żydowskich w Wielką Sobotę rozmawialiśmy z Robertem Makłowiczem - dziennikarzem, pisarzem, krytykiem kulinarnym i podróżnikiem.
- A
- A
- A
W kulinarną podróż z Robertem Makłowiczem
Okres Świąt Wielkiej Nocy to częste spotkania w gronie rodzinnym, przy okazji których nie brakuje na stołach licznych przysmaków. Mało kto jednak wie, że siadając do świątecznego stołu także ruszamy w niesamowitą podróż...Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
11:15
Nowy Sącz: po akcji CBA prezydenci wrócili do pracy, ale w urzędzie ich nie ma
-
11:11
500 stron o Krzysztofie Meyerze
-
10:55
Dziad, dziadyga, dziadzia
-
10:33
W co celował burmistrz Myślenic? Kontrowersyjne nagrania z konwencji PiS
-
10:19
Sylwester na tarnowskim rynku znów się odbędzie. Miasto dopina szczegóły imprezy
-
09:41
Pracownicy Valeo w Chrzanowie chcą strajku. Wyniki referendum są jednoznaczne
-
09:36
Patryk Wicher (PiS): Prezydent Handzel powinien odpocząć. Wizerunek Nowego Sącza stracił
-
07:09
Kradzież z bankomatu: jak działa skimming i jak się przed nim bronić
-
06:57
Płyta tygodnia: Imany – Women Deserve Rage
-
06:35
Chłodny i pochmurny poniedziałek w Małopolsce, w górach deszcz ze śniegiem
-
21:01
Samochód osobowy wjechał w stado dzików na autostradzie A-4
-
10:10
Trollheim – norweska seria książek, która podbija serca młodych czytelników
-
11:38
„Zamach na papieża” bez papieża – czyli „Psy 4”?