Podróż kulinarną, gdyż na przestrzeni wieków kuchnia polska ulegała licznym wpływom i zmianom, gdyż tereny Rzeczypospolitej Polskiej historycznie zamieszkiwała zmieniająca się mozaika narodów. O kulinarnych wpływach tatarskich, tureckich, rusińskich, niemieckich, francuskich, włoskich czy żydowskich w Wielką Sobotę rozmawialiśmy z Robertem Makłowiczem - dziennikarzem, pisarzem, krytykiem kulinarnym i podróżnikiem.
- A
- A
- A
W kulinarną podróż z Robertem Makłowiczem
Okres Świąt Wielkiej Nocy to częste spotkania w gronie rodzinnym, przy okazji których nie brakuje na stołach licznych przysmaków. Mało kto jednak wie, że siadając do świątecznego stołu także ruszamy w niesamowitą podróż...Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
17:53
Twoja prywatna POZ w praktyce: jak korzystać z podstawowej opieki bez kolejek
-
17:28
Co kupić na prezent do nowej kuchni?
-
16:36
Marsz Antyfaszystowski w Krakowie. Przeciw nienawiści i hejtowi wobec Ukraińców
-
15:44
Na trasę z Chabówki do Rabki Zaryte wróciły pociągi
-
15:36
Pociąg powraca na trasę Chabówka - Rabka Zaryte
-
15:31
Ozdoby ze słomy, z opłatka czy opakowania po cukierku. Warsztaty w Muzeum Etnograficznym
-
15:15
Zakopianka znów z utrudnieniami. Od poniedziałku zamknięcie w stronę Zakopanego
-
14:17
Film dokumentalny o Tarnowie, jakiego jeszcze nie było. "To podróż w czasie do ważnych wydarzeń i miejsc"
-
13:51
Prezydenci Polski i Ukrainy spotkają 19 grudnia w Warszawie
-
11:36
Jest czym oddychać w Zakopanem. Stężenie szkodliwych pyłów w powietrzu zmniejszyło się ponad trzykrotnie
-
10:50
Które drzewo wybrać na święta Bożego Narodzenia?
-
10:37
Koniec roku, koniec remontów. Na ulicę Kościuszki w Nowym Sączu wraca ruch samochodowy
-
10:27
Ulica Lwowska w Nowym Sączu do remontu. Będą utrudnienia w ruchu
-
10:10
Święta z TikToka? Jak zmieniają się bożonarodzeniowe tradycje