Podróż kulinarną, gdyż na przestrzeni wieków kuchnia polska ulegała licznym wpływom i zmianom, gdyż tereny Rzeczypospolitej Polskiej historycznie zamieszkiwała zmieniająca się mozaika narodów. O kulinarnych wpływach tatarskich, tureckich, rusińskich, niemieckich, francuskich, włoskich czy żydowskich w Wielką Sobotę rozmawialiśmy z Robertem Makłowiczem - dziennikarzem, pisarzem, krytykiem kulinarnym i podróżnikiem.
- A
- A
- A
W kulinarną podróż z Robertem Makłowiczem
Okres Świąt Wielkiej Nocy to częste spotkania w gronie rodzinnym, przy okazji których nie brakuje na stołach licznych przysmaków. Mało kto jednak wie, że siadając do świątecznego stołu także ruszamy w niesamowitą podróż...Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
09:32
Reprezentacja Polski w blind-footballu walczy na mistrzostwach Europy. Gole strzela nasz radiowy kolega
-
09:28
Lasy dla życia
-
08:55
Dwa dni bez dorożek na Rynku Głównym w Krakowie. Będzie za gorąco
-
08:15
Jerzy Meysztowicz: Decyzja Sądu Najwyższego pogłębiła wątpliwości. To może zniechęcać do udziału w wyborach
-
07:52
Na Podhalu ruszył sezon wakacyjny. O czym należy bezwzględnie pamiętać?
-
07:33
Do Starej Wsi powoli wraca normalność. Służby opuszczają miejscowość
-
07:16
W czwartek znajdziemy się najdalej od Słońca
-
06:59
Wimbledon: Kamil Majchrzak zagra w środę, jeśli pozwoli pogoda
-
06:42
Od lat się o tym mówiło, nic się nie działo. Zakopane rusza z budową pierwszego publicznego żłobka i przedszkola
-
06:25
W środę zrobi się upalnie. Chmur na niebie raczej nie zobaczymy
-
06:05
Aktualności komunikacyjne Radia Kraków 02.07