Majówka już zwyczajowo rozpoczyna wielki sezon grillowania. Z Agatą Wojdą rozmawialiśmy więc o tym jak smakuje takie jedzenie z żywego ognia, o tym co tak na prawdę jest najważniejsze i podkręca smak grillowanego mięsa i kiełbas. Były rady, podpowiedzi i...przepisy na grillowy sukces.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny na majówkę
W majówkowy weekend w Przystanku Kulinarnym przenieśliśmy się na łono natury. Było o biwakowaniu i....jedzeniu pod chmurką. Co najlepiej zabrać do koszyka na piknik, co jest kwintesencją biwakowego jedzenia, co nam może zaoferować las i jak przygotować takie jedzenie w plenerze - naszym przewodnikiem była Agata Wojda, nagradzana szefowa kuchni, której kuchnia oparta jest na prostocie, sezonowości i łączeniu naturalnych smaków.
Do pełni szczęścia w plenerze brakowało nam już tylko książki - i o to zadbała jak zwykle Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem, która w tym tygodniu poszła z książką do lasu...
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
23:12
W Pucharze dalej gra tylko Wisła
-
20:32
Dwukierunkowa czy nie? Spór o remont Starowiślnej
-
19:52
Tarnów: mieszkańcy wybrali projekty Budżetu Obywatelskiego. Najwięcej głosów dla biblioteki
-
19:37
100 dni do otwarcia zimowych igrzysk olimpijskich w Mediolanie i Cortinie d’Ampezzo
-
19:21
Policja w Limanowej poszukuje 40-letniego Krzysztofa Lacha
-
19:17
Legendy światowej piłki ponownie w Polsce!
-
18:54
Gen. Bogusław Pacek: redukcja wojsk USA we wschodniej Europie to zły sygnał dla NATO
-
16:51
Wirtualna jama ustna, prawdziwy dentysta. Jak Instytut Stomatologii UJ CM wykorzystaje najnowsze technologie
-
16:11
O Kantorze bez postumentów
-
15:39
Tarnów planuje łączenie szkół. Rodzice i nauczyciele protestują
-
15:29
Anna Dymna: "Ludzie z niepełnosprawnością traktują słowa jak największych przyjaciół"
-
14:45
Korepetycje z edukacji zdrowotnej. Lekcja 3: Białko w diecie. Fakty i mity