- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i Italia dla zielonych
Włochy to jeden z ulubionych kierunków naszych wakacyjnych podróży, ale nie tylko. Włochy są przecież piękne i smaczne o każdej porze roku. W sobotnim Przystanku Kulinarnym, wspominaliśmy podróże za smakiem właśnie do Włoch, a to ze względu na gościa programu, którym była Alicja Rokicka, znana jako WeganNerd. Alicja wydała właśnie książkę „Italia dla zielonych”.Alicja w swojej książce opowiada nie tylko o jej ukochanych miejscach, nie tylko o zebranych pieczołowicie przepisach, jest też sporo wskazówek dotyczących w ogóle poruszania się po Włoszech oraz zasad, do których powinniśmy się stosować we włoskich restauracjach. W programie nie mogło również zabraknąć włoskiej muzyki

Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem w tym programie polecała wydaną niedawną książkę krakowskiej autorki Magdaleny Kasprzyk-Chevriaux pod tytułem "Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa"

Autor:
Justyna Polewska-Nowicka
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
23:08
Re-Plast Unia nie obroni tytułu MP
-
22:00
Jedyna prawdziwa religia chrześcijańska? Prof. Elżbieta Przybył-Sadowska o prawosławiu
-
21:41
GDDKiA: Nie ma planów na przedłużenie koncesji Stalexportu na zarządzanie płatnym odcinkiem A4 Kraków-Katowice
-
21:20
Górka Krowoderska zakwitła. Jest pięknie!
-
20:59
Słupki niezgody przed główną bramą Cmentarza Rakowickiego w Krakowie
-
20:37
Będzie remont "Jaskółczego Gniazda", czyli stadionu żużlowego w Tarnowie
-
20:28
Światowy Dzień Poezji w Krakowie
-
20:03
Śmierć Barbary Skrzypek a kampania prezydencka – czy politycy wykorzystują tragedie do mobilizacji?
-
19:00
Jazzowy bazar. Audycja z 20.03.2025 r. WYDANIE SPECJALNE
-
18:53
Rośnie proceder wyłudzania recept na marihuanę leczniczą