- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i Italia dla zielonych
Włochy to jeden z ulubionych kierunków naszych wakacyjnych podróży, ale nie tylko. Włochy są przecież piękne i smaczne o każdej porze roku. W sobotnim Przystanku Kulinarnym, wspominaliśmy podróże za smakiem właśnie do Włoch, a to ze względu na gościa programu, którym była Alicja Rokicka, znana jako WeganNerd. Alicja wydała właśnie książkę „Italia dla zielonych”.Alicja w swojej książce opowiada nie tylko o jej ukochanych miejscach, nie tylko o zebranych pieczołowicie przepisach, jest też sporo wskazówek dotyczących w ogóle poruszania się po Włoszech oraz zasad, do których powinniśmy się stosować we włoskich restauracjach. W programie nie mogło również zabraknąć włoskiej muzyki
Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem w tym programie polecała wydaną niedawną książkę krakowskiej autorki Magdaleny Kasprzyk-Chevriaux pod tytułem "Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa"
Autor:
Justyna Polewska-Nowicka
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
11:02
Kraków bije rekordy turystyczne. Ponad 12 milionów odwiedzających w 2024 roku
-
10:26
Protest mieszkańców gminy Mogilany na Zakopiance
-
10:07
Dookoła szaro? Pomówmy o kolorach...w świecie zwierząt!
-
09:58
Rozpoczął się „weekend cudów” Szlachetnej Paczki. Pomoc trafi do ponad 17 tys. rodzin
-
09:15
Wchodzi w życie nowy rozkład jazdy na kolei. Jakie zmiany czekają Małopolan?
-
08:34
Zaskakujący, delikatny, pełny emocji. Recenzja filmu „Min Gun”
-
08:25
Zbliżają się święta, więc w najbliższą niedzielę sklepy będą otwarte
-
08:08
Nie ma pieniędzy na remont kolejnego odcinka zachodniej obwodnicy Nowego Sącza
-
22:30
Co się dzieje, kiedy policja ma zbyt wiele władzy?