- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i Italia dla zielonych
Włochy to jeden z ulubionych kierunków naszych wakacyjnych podróży, ale nie tylko. Włochy są przecież piękne i smaczne o każdej porze roku. W sobotnim Przystanku Kulinarnym, wspominaliśmy podróże za smakiem właśnie do Włoch, a to ze względu na gościa programu, którym była Alicja Rokicka, znana jako WeganNerd. Alicja wydała właśnie książkę „Italia dla zielonych”.Alicja w swojej książce opowiada nie tylko o jej ukochanych miejscach, nie tylko o zebranych pieczołowicie przepisach, jest też sporo wskazówek dotyczących w ogóle poruszania się po Włoszech oraz zasad, do których powinniśmy się stosować we włoskich restauracjach. W programie nie mogło również zabraknąć włoskiej muzyki

Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem w tym programie polecała wydaną niedawną książkę krakowskiej autorki Magdaleny Kasprzyk-Chevriaux pod tytułem "Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa"

Autor:
Justyna Polewska-Nowicka
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
10:41
Krystyna Prońko: „Lubię, kiedy publiczność rozumie o czym śpiewam”
-
09:43
"Spór nie jest zły, jeśli prowadzi do lepszych rozwiązań" – Urszula Augustyn o napięciach w koalicji
-
07:39
Niecodzienna ceremonia w Krakowie. Prezydent udzielił ślubu wylicytowanego na WOŚP
-
06:15
Piątek w Małopolsce: ciepło, przelotne chmury i nocne opady
-
20:35
Koncert Symfonia Ducha W Starym Sączu
-
14:44
Jak to drzewiej bywało. W Krakowie rozpoczął się Jarmark Świętojański
-
14:06
Wszyscy jadą w góry, w Zakopanem tłumy
-
13:48
Procesja ulicami tarnowskiej starówki. "Uczestniczenie w niej to zawsze coś wyjątkowego"
-
13:16
Tłumy wiernych na uroczystości Bożego Ciała w Krakowie
-
12:24
Góralska procesja w Zakopanem-Olczy
-
11:45
Procesja Bożego Ciała w Nowym Sączu
-
10:43
Wysadzili bankomaty na Gubałówce i ukradli gotówkę