Książka to nie tylko rzecz, to nowe doświadczenia. To spojrzenie na kulturę danego czasu, to mnóstwo informacji - mówiła Dominika w pierwszej części programu opowiadają o swoim bogatym księgozbiorze
- A
- A
- A
O czym mówią nam książki kulinarne?
Światowy Dzień Książki, który co roku przypada 23 kwietnia, to okazja do podsumowań, prezentowania statystyk dotyczących czytelnictwa oraz utyskiwania nad tym dlaczego tak mało czytamy. Według ostatniego badania, statystycznie jedną książkę na rok! W Przystanku Kulinarnym mówiliśmy o czytaniu z przyjemnością literatury kulinarnej, a składają się na nią zarówno książki kucharskie, z przepisami oraz książki mówiące o jedzeniu w kontekście kultury, tradycji i sztuki. W Przystanku Kulinarnym gościliśmy Jarzynovą, Dominikę Wójciak, szefową kuchni, znaną edukatorkę kulinarną oraz autorkę książek.Czego można nauczyć się z książek kulinarnych i dlaczego nie tylko gotowania. Dominika Wójciak opowiadała o swoich ulubionych książkach, które wprowadzają w świat smaków, pomagają mądrze podróżować. Opowiadała też o tym, jak się pisze własną książkę kulinarną.

"Dlaczego jemy rośliny. Sekrety owoców, warzyw i zbóż". Taką książkę, skierowaną głównie do dzieci polecała nasza przystankowa księgarka Paulina Bandura

Autor:
Brak nazwy
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
17:01
Tęskniliście? Schronisko na Hali Kondratowej już owarte!
-
16:41
Wsiąść do tira, zaśpiewać na rynku. Niepołomice obchodzą swoje święto
-
15:19
Służby zakończyły działania po wypadku na Zakopiance
-
15:03
"Wielka dobroć, serdeczność, uśmiech na twarzy"
-
14:45
"Autorytet przed duże A". Wola Rzędzińska pożegnała prof. Włodzimierza Siedlika
-
13:25
Tak wygląda schronisko na Hali Kondratowej po remoncie
-
12:42
"Byłam numerem 89136". Obchody rocznicy pierwszej deportacji Polaków do Auschwitz
-
12:05
Magdalena Sroka wśród kandydatów na stanowisko dyrektora PISF
-
11:41
Studenci AGH prezentują „Turbulencję” – rakietę z napędem na ciekłe paliwo
-
11:02
Procesory – co warto wiedzieć przed zakupem?
-
10:08
Xavier Farré laureatem Nagrody Transatlantyk 2025
-
10:04
Zwięrzęce "Mamy Talent", czyli ich niezwykłe specjalności