- A
- A
- A
Małopolska Trasa Smakoszy
Małopolska Trasa smakoszy powstała 13 lat temu z inicjatywy Małopolskiej Organizacji Turystycznej. Trafiły na nią 42 lokale serwujące tradycyjną polską kuchnię, którym eksperci nadali - w zależności od klasy lokalu - gwiazdki (jedną, dwie lub trzy). Dzisiaj trasa stanowi ciekawy pomysł na zwiedzanie regionu w poszukiwaniu regionalnych potraw i dobrej zabawy. A o tym, jak zmieniała się świadomość gości przez te lata i co dobrego można zjeść w małopolskich karczmach, mówią goście Sylwii Paszkowskiej: ze Skansenu Smaków w Cholerzynie Blanka Popela i szef kuchni Maciej Cencora oraz z Siwego Dymu w Rabce Monika Możdżen i Piotr Majerczyk. Jak podkreślają, dziś już nikt wchodząc do karczmy nie zapyta o pizzę.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:10
Burze przechodzą nad Małopolską. Strażacy interweniowali już 160 razy
-
22:05
Do czego wzywa moc? 4. Krakowskie Spotkania Artystyczne w galerii Pałacu Potockich
-
19:54
A na świętego Jana... odpust w Dolinie Chochołowskiej
-
19:05
Małopolska gospodarzem mistrzostw Polski w kolarstwie szosowym. Majka i Niewiadoma gwiazdami
-
18:26
Generał Marian Janicki: "Zamach na Zełeńskiego był z pewnością planowany z pomocą rosyjskich służb"
-
18:10
Cyfrowi detektywi: Jak dziadkowie mogą nauczyć wnuki rozpoznawać dezinformację w Internecie?
-
17:03
Poważny wypadek dwóch nastolatków na hulajnodze. Jeden z chłopców jest w śpiączce
-
16:36
„Nie bądź pomnikiem” – o ojcach, dzieciach i szkole, która nie uczy bliskości
-
16:29
Catering dietetyczny Pomelo – zdrowa dieta pudełkowa Kraków
-
16:24
Nowe pokolenie ojców: rozmowa o roli, która wciąż się zmienia
-
16:18
Mszana Dolna nie będzie likwidować szkół, chce je za to połączyć w zespoły
-
16:07
Nowe pokolenie ojców: rozmowa o roli, która wciąż się zmienia