- A
- A
- A
Kuchnię polską dzielimy na chłopską, mieszczańską i magnacką
- Dobry kucharz jest artystą, ale żeby być artystą, trzeba ten zawód kochać i przede wszystkim być dobrym rzemieślnikiem. Bez opanowania podstaw nikt nie będzie wielki - mówi mistrz kucharski Wiesław Zuzek, który od lat 70-tych XX wieku pracował jako szef kuchni w najlepszych krakowskich restauracjach: Wierzynku, Pod Bażantami, w hotelu Holiday Inn, Polonia czy Forum. Na swoim koncie ma wiele prestiżowych nagród i wyróżnień oraz doświadczenie w pracy z młodymi adeptami zawodu, których szkolił i uczył na najróżniejszych kursach mistrzowskich.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
07:40
Upalna niedziela w Małopolsce
-
07:00
Turystyczny potencjał polskiej wsi
-
20:59
Pożar w restauracji w Więckowicach koło Tarnowa
-
19:20
Olkusz: Zaginęła 13-letnia Anna Dubaj
-
19:02
Rowerowy raj w sercu Beskidu Sądeckiego. To miejsce zachwyci każdego rowerzystę!
-
18:45
Wimbledon: Iga Świątek w czwartej rundzie
-
18:30
Morskie Oko to nie kąpielisko, a Giewont to nie plac zabaw. O czym zapominają turyści
-
16:34
Masowy wypadek, samobójca, ukąszenie żmii – ratownicy sprawdzali się w boju
-
16:03
Polki górą w Krakowie! Mirosław i siostry Kałuckie w finale
-
15:27
998 strażaków z całej Polski zdobyło Babią Górę
-
15:05
Wiejski jazzbandyta i elektroniczna głowa Trzeciaka. Rozmowa z Garym Gwaderą
-
14:03
To jedyny taki budynek w Zakopanem. Jest szansa, że odzyska dawny blask