- A
- A
- A
Kuchnię polską dzielimy na chłopską, mieszczańską i magnacką
- Dobry kucharz jest artystą, ale żeby być artystą, trzeba ten zawód kochać i przede wszystkim być dobrym rzemieślnikiem. Bez opanowania podstaw nikt nie będzie wielki - mówi mistrz kucharski Wiesław Zuzek, który od lat 70-tych XX wieku pracował jako szef kuchni w najlepszych krakowskich restauracjach: Wierzynku, Pod Bażantami, w hotelu Holiday Inn, Polonia czy Forum. Na swoim koncie ma wiele prestiżowych nagród i wyróżnień oraz doświadczenie w pracy z młodymi adeptami zawodu, których szkolił i uczył na najróżniejszych kursach mistrzowskich.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
16:04
PiS chwali się wynikiem, KO świętuje, a Konfederacja zawodzi
-
15:54
Co namalował psi język. Nietypowa promocja adopcji zwierząt
-
15:48
UrbanTalk WSZiB - wyznacz z nami kierunek zmian.
-
14:41
Społeczna Inicjatywa Mieszkaniowa. Pierwsi w Małopolsce lokatorzy odebrali klucze
-
14:40
Czy religia wraca do gry? Prowokujące spojrzenie Miłosza Puczydłowskiego
-
14:27
Premiera "Aidy" w Operze Krakowskiej
-
14:19
Najważniejsza jest obecność – prawdziwa, świadoma i pełna zrozumienia
-
13:40
„Turcja ma zasoby by być ważnym sojusznikiem, ale takim, który też dba o własne interesy”
-
12:10
Jak pandemia zmieniła światową i polską gospodarkę?
-
13:58
Siostra Katarzyna Kowalska i kardynał Grzegorz Ryś z Nagrodą im. księdza Stanisława Musiała