- A
- A
- A
Jerozolima do zjedzenia
- Jerozolima jest jednym z najważniejszych miejsc na mapie świata, nie tylko z punktu widzenia religijnego. Opowiadam więc o niej szeroko. I o jej historii, i o architekturze, mieszkańcach i wreszcie o kuchni - mówi Bartek Kieżun, autor książki "Jerozolima do zjedzenia", który wcześniej wydał już podróżniczo-kulinarne przewodniki "Italia do zjedzenia", "Stambuł do zjedzenia", "Portugalia do zjedzenia", "Ateny do zjedzenia" i "Uczta na Wawelu". W swojej najnowszej książce snuje opowieść o Jerozlimie i prezentuje przepisy na tamtejsze specjały z kuchni żydowskiej, arabskiej i śródziemnomorskiej. Jest też specjalna playlista hebrajskich i arabskich hitów z różnych epok do słuchania przy gotowaniu.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
17:16
Pomoc psychologiczna dla dzieci i młodzieży zawieszona. Szpitale ratują sytuację z własnych środków
-
16:41
Czy Schengen się kończy? Polityka, migranci i populizm
-
16:10
Iga Świątek wygrywa Wimbledon, a Kraków wciąż bez kortów. „Leżymy z infrastrukturą” – mówi trener Michał Kostecki
-
15:47
Policja uważa, że Tarnów jest bezpiecznym miastem. Po piątkowych wydarzeniach będzie jednak więcej patroli!
-
15:22
30-letni Dariusz Sumek miał coś wspólnego ze śmiercią 94-latka? Poszukuje go policja. ZDJĘCIE, RYOSPIS
-
13:33
Sławosz Uznański-Wiśniewski wraca na Ziemię w kapsule Dragon
-
12:41
Czy wielojęzyczność to przeszkoda? Mózg dziecka kocha wyzwania
-
12:13
Wybiorą "Króla roweru"!
-
12:03
Tarnów: dwie osoby zatrzymane po dźgnięciu nożem 17-latka
-
11:25
Właściciel sklepów Biedronka i 32 firmy transportowe odpowiedzą za zmowę
-
11:06
Mała i duża zmiana Karty Nauczyciela. ZNP stawia warunki
-
10:09
Afrykańczyk, który swoje miejsce do życia odnalazł w Zatorze