- A
- A
- A
Jerozolima do zjedzenia
- Jerozolima jest jednym z najważniejszych miejsc na mapie świata, nie tylko z punktu widzenia religijnego. Opowiadam więc o niej szeroko. I o jej historii, i o architekturze, mieszkańcach i wreszcie o kuchni - mówi Bartek Kieżun, autor książki "Jerozolima do zjedzenia", który wcześniej wydał już podróżniczo-kulinarne przewodniki "Italia do zjedzenia", "Stambuł do zjedzenia", "Portugalia do zjedzenia", "Ateny do zjedzenia" i "Uczta na Wawelu". W swojej najnowszej książce snuje opowieść o Jerozlimie i prezentuje przepisy na tamtejsze specjały z kuchni żydowskiej, arabskiej i śródziemnomorskiej. Jest też specjalna playlista hebrajskich i arabskich hitów z różnych epok do słuchania przy gotowaniu.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
19:19
Zatrucie czadem w Oświęcimiu. Dwie osoby w szpitalu, w tym 12-letni chłopiec
-
18:37
„Człowiek, taka dziwna istota”. Jak to możliwe, że w najlepszym ze światów pojawia się zło?
-
16:07
Kęty będą miały nowy dworzec autobusowy. Są już fundamenty
-
15:25
Pieniądze z podatku mają moc. Magistrat zachęca, żeby rozliczać się z fiskusem w Krakowie
-
14:20
Cracovia wywozi punkt z Łodzi
-
13:19
Ta gra łączy pokolenia. Blisko 100 osób w tarnowskim turnieju
-
12:36
Trwa zbiórka dla rodziny utytułowanego biegacza. "Potrzeby są bardzo duże"
-
11:38
Awaria kanalizacji w Krakowie - uwaga na utrudnienia drogowe!
-
09:34
Zrewanżować się za porażkę u siebie. TRANSMISJA MECZU CRACOVII