- A
- A
- A
Jerozolima do zjedzenia
- Jerozolima jest jednym z najważniejszych miejsc na mapie świata, nie tylko z punktu widzenia religijnego. Opowiadam więc o niej szeroko. I o jej historii, i o architekturze, mieszkańcach i wreszcie o kuchni - mówi Bartek Kieżun, autor książki "Jerozolima do zjedzenia", który wcześniej wydał już podróżniczo-kulinarne przewodniki "Italia do zjedzenia", "Stambuł do zjedzenia", "Portugalia do zjedzenia", "Ateny do zjedzenia" i "Uczta na Wawelu". W swojej najnowszej książce snuje opowieść o Jerozlimie i prezentuje przepisy na tamtejsze specjały z kuchni żydowskiej, arabskiej i śródziemnomorskiej. Jest też specjalna playlista hebrajskich i arabskich hitów z różnych epok do słuchania przy gotowaniu.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
15:05
12 października w Krakowie dowiesz się wszystkiego o omdleniach
-
13:56
Krakowscy urzędnicy docenieni. Uchwała krajobrazowa z nagrodą
-
12:12
Remont pętli tramwajowej w Mistrzejowicach skończy się... jeszcze później
-
11:16
Metro w Krakowie? Plan czeka na decyzję środowiskową
-
10:41
Ratownicy TOPR mają pełne ręce roboty. Przyczyną śnieg
-
10:06
Będzie tunel pod Wisłą i pod Lasem Łęgowym. Krok bliżej do powstania tras Pychowickiej i Zwierzynieckiej
-
10:05
Szczeniaki,źrebaki, koźlaki i inne niedorosłe...
-
22:30
Rewolucja przemysłowa i piekło postępu