- A
- A
- A
Dynia - królowa jesieni
Dynia to owoc, który znakomicie sprawdza się na naszych stołach, jako element dekoracyjny, a nawet dobroczynny składnik kosmetyków. O jej dobrodziejstwach Sylwia Paszkowska rozmawia z dr Barbarą Domagałą z Wydziału Biotechnologii i Ogrodnictwa Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, która poleca m. in. pasztet z dyni i dyniowe chipsy. Jak zapewnia, z tego owocu można też robić świetne kosmetyki naturalne. Ze względu na zawartość witaminy A i E mają one silne właściwości nawilżające i przeciwstarzeniowe. Wspomagają również walkę z tłustą cerą ze skłonnościami do wyprysków. A to tylko początek jej możliwości!
crop_free
1
/ 5
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
06:47
Gromada zniknie, powstanie aquapark... ze stokiem narciarskim na dachu
-
06:35
Lisia Góra i Skrzyszów także przeciwne nowym propozycjom dla wschodniej obwodnicy Tarnowa
-
06:20
W środę może przelotnie popadać. Będzie też nieco chłodniej
-
06:14
Spotkanie grupy Arraiolos: od dziś zwiększone środki bezpieczeństwa i zmiany w ruchu
-
06:08
Aktualności komunikacyjne 9.10
-
22:30
"Dzieci z Bullerbyn” - nuda, która wciąż działa
-
22:07
400 osób ewakuowano z galerii handlowej Krokus w Krakowie przy ulicy Bora-Komorowskiego
-
21:22
Czy autobusy napędzane wodorem są bezpieczne?
-
20:13
"Pasy" górą w meczu z Toruniem, "szarotki rozgromione w Nowym Targu