- Obowiązek świąteczny jest. Karp to świąteczna ryba. Panierowany musi być w bułeczce i z masłem. Trzeba spróbować. Karp lepiej smakuje. Ja robię po żydowsku. Pękłbym, ale bym jadł. Tak lubię karpia - mówią klienci.

W Tarnowie za kilogram wierzchosławickiego karpia w detalu trzeba zapłacić około 16 złotych. W sumie w tym gospodarstwie rybackim w tym roku przygotowano niemal 50 ton ryb. Z czego ponad 40 ton to karp królewski.


 

Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy


Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.

Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]

Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku  oraz Twitterze.

Zastrzegamy sobie prawo publikacji wybranych opinii.

 

 

 

(Marcin Golec/ko)