- Obowiązek świąteczny jest. Karp to świąteczna ryba. Panierowany musi być w bułeczce i z masłem. Trzeba spróbować. Karp lepiej smakuje. Ja robię po żydowsku. Pękłbym, ale bym jadł. Tak lubię karpia - mówią klienci.
W Tarnowie za kilogram wierzchosławickiego karpia w detalu trzeba zapłacić około 16 złotych. W sumie w tym gospodarstwie rybackim w tym roku przygotowano niemal 50 ton ryb. Z czego ponad 40 ton to karp królewski.
Najsłynniejsze karpie w regionie tarnowskim - już rozpoczęły podróż na świąteczne stoły. Właśnie rozpoczęła się sprzedaż hurtowa tych ryb hodowanych w Gospodarstwie Rybackim w Wierzchosławicach. @RadioKrakow pic.twitter.com/fN5QycRzwF
— Marcin Golec (@MarcinKudlatyGo) December 18, 2019
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze.
Zastrzegamy sobie prawo publikacji wybranych opinii.
(Marcin Golec/ko)