Kilkadziesiąt wystawców żywności tradycyjnej i regionalnej, produktów zdrowotnych, ofert agroturystycznych, pokazy kulinarne, a także zajęcia z animatorami i wiele innych atrakcji czekać będzie na wszystkich tych, którzy w dniach od 16 do 17  września 2023 r. odwiedzą kampus Uniwersytetu Rolniczego przy ulicy Balickiej 253. Na stoiskach znaleźć będzie można m.in. miody, produkty pszczele, pierogi, wędliny, zioła, sery, wino, oleje, masło, musztardy, soki, jabłka, gruszki, octy,  suplementy diety, wyroby garmażeryjne, dania regionalne, pieczywo na zakwasie, przetwory warzywne, zupy na zakwasie, mąki ekologiczne, regionalne lody, lawendę lekarską.  Celem wydarzenia jest propagowanie idei zdrowego, aktywnego stylu życia. To także odpowiedź na rosnące zainteresowanie mieszkańców Małopolski produktami tradycyjnymi i regionalnymi. Targi odbędą się w tym roku po raz dziewiąty, natomiast Giełda Agroturystyczna już po raz dwudziesty piąty.

Wydarzenie jak co roku będzie mieć charakter pikniku rodzinnego na otwartym powietrzu. Organizatorzy zaplanowali liczne atrakcje dla zwiedzających  jak np. występy gminnych zespołów folklorystycznych, pokazy tańca,  prezentacje kulinarne, warsztaty, gry i zabawy dla najmłodszych, a także „ogród zabaw dla dzieci”. Podczas wydarzenia odbędzie się konkurs na najsympatyczniejszego wystawcę. Wstęp wolny.

Partnerzy wydarzenia: Województwo Małopolskie, Instytut Zootechniki Państwowy Instytut Badawczy, Regionalna Dyrekcja Lasów Państwowych, Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego, Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Małopolski Oddział Regionalny

Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Krakowie, Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego Oddział Regionalny w Krakowie, Małopolska Izba Rolnicza, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Krakowie, Stowarzyszenie Polska Ekologia, Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Krakowie, Stowarzyszenie Agroturystyczne „Galicyjskie Gospodarstwa Gościnne”.