- A
- A
- A
Żywność przyszłości
Za 10 lat (to wersja pesymistyczna), albo za 30 lat (to wersja optymistyczna) - na świecie zabraknie żywności. To nie są spekulacje, to obserwacje i obliczenia poczynione przez naukowców i statystyków. W tej sytuacji przydadzą się technologie, które pozwolą na wyprodukowanie żywności bez wykorzystywania dużych powierzchni, bez gleby i słońca. W mieście. To już się dzieje. Także w Krakowie. A Maja Dutkiewicz ruszyła tropem żywności przyszłościKomentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:00
Do czego prowadzi ślepe posłuszeństwo?
-
20:47
Gabriela Kundziewicz wygrała tegoroczną edycję Studenckiego Festiwalu Piosenki w Krakowie
-
19:27
Od poniedziałku kolejne utrudnienia na Zakopiance. W Myślenicach rozpoczynają się prace przy wiadukcie
-
18:53
Do zobaczenia wiosną! Owce wracają do Zębu
-
17:57
Lista Niezapomnianych Przebojów Not. nr 1588 z dn. 19.10.2025
-
17:05
Wierzchowsławice przypomniały Stanisława Mierzwę, współpracownika Witosa
-
16:17
Od chorągiewek po ganek. Wieża dzwonna bazyliki Mariackiej już po remoncie
-
15:13
Przez trzy tygodnie tramwaje nie będą jedzić ul. Monte Cassino
-
13:01
Kontrowersje po odwołaniu spotkania z Hertą Müller. Cricoteka wyjaśnia, europoseł żąda dymisji
-
12:38
Tarnów zmienia nazwę przystanku, z której śmiała się cała Polska
-
11:25
Tarnów potrzebuje spopielarni zwłok, ale nikt nie chce jej w sąsiedztwie
-
10:10
Najlepsze inicjatywy dla dzieci - poznaj zwycięzców Słoneczników
-
08:44
Z GROM-u na SOR. "Medyk" - reportaż Ewy Szkurłat