- A
- A
- A
Żywność przyszłości
Za 10 lat (to wersja pesymistyczna), albo za 30 lat (to wersja optymistyczna) - na świecie zabraknie żywności. To nie są spekulacje, to obserwacje i obliczenia poczynione przez naukowców i statystyków. W tej sytuacji przydadzą się technologie, które pozwolą na wyprodukowanie żywności bez wykorzystywania dużych powierzchni, bez gleby i słońca. W mieście. To już się dzieje. Także w Krakowie. A Maja Dutkiewicz ruszyła tropem żywności przyszłościKomentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
09:41
PŚ w skokach - w sobotę dwa konkursy w Engelbergu
-
09:09
Mandaty za nielegalny wjazd do strefy czystego transportu w Krakowie. Co trzeba wiedzieć?
-
08:30
Nowy Sącz: Po raz pierwszy w historii miasta wydatki przekraczające miliard złotych
-
08:18
„Pociąg do Zakopanego”. Wyjątkowa wystawa DESA Unicum po raz pierwszy w Zakopanem
-
07:58
Niecodzienne zderzenie pociągu z samochodem osobowym w Tarnowie
-
07:44
IMGW: Pochmurny i mglisty weekend; od poniedziałku ochłodzenie
-
21:55
Kraków Airport: przekierowane loty z powodu mgły
-
19:56
Kardynał Ryś przejmuje „pole minowe”. Co zostawił po sobie abp Jędraszewski?
-
19:40
Ewa Lipska z odznaką "Honoris Gratia"
-
18:57
Pożar w restauracji na Krupówkach. Dwie osoby w szpitalu
-
18:06
Napad na jubilera na osiedlu Tysiąclecia w Krakowie. Trwają poszukiwania sprawców
-
17:26
Kraków: potrącenie pieszego. Na miejsce przyleciał śmigłowiec LPR
-
17:08
Kolejna akcja CBA w Nowym Sączu. Śledczy nie ujawniają szczegółów