- A
- A
- A
Uniwersytet Rolniczy uruchamia Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie uruchomi we wtorek Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności. Wyposażenie ośrodka stanowią nowoczesne linie technologiczne - m.in. piekarsko-ciastkarska, linie mięsa i ryb, linia mleka, linia do produkcji napojów i win, a także minibrowar z leżakownią piw. Ośrodek będzie nie tylko prowadził badania naukowe, lecz także świadczył usługi komercyjne producentom żywności. O bezpiecznej żywności i nowym Centrum Innowacji z prof. Agnieszką Filipiak-Florkiewicz, prorektorem Uniwersytetu Rolniczego ds. nauki rozmawiał Jacek Bańka.
Autor:
Jacek Bańka
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
23:31
Kasprowy Wierch i zmiany klimatu. Sąd stwierdził, że rozbudowa wyciągu jest nieracjonalna
-
22:53
"Nie poznamy tego budynku". Rozpoczyna się remont Biblioteki Książąt Czartoryskich
-
22:01
Antonina Tosiek laureatką tegorocznej Nagrody im. Wisławy Szymborskiej
-
21:01
Ropa z czystą wodą. Gmina korzysta już ze stacji uzdatniania
-
20:46
Pobił kierowcę krakowskiego MPK, jest już w rękach policji
-
20:19
Ag Gag czyli knebel rolniczy. Jak prawo legalizuje bezprawie m.in. w USA?
-
20:01
Młode gwiazdy wystąpią w Krakowie
-
18:05
Myśliwi, strzelnice i luka systemu. Kryminolog o tym, skąd w Polsce bierze się nielegalna broń
-
18:00
Trendy z Sieci: Czy sztuczna inteligencja zrewolucjonizuje świat prawa?
-
17:53
Śledź "Śledzia" w wakacje. Pierwszy sezon serialu kryminalnego ponownie na antenie Radia Kraków
-
15:05
Nie zaczynaj biegania samodzielnie