- A
- A
- A
Sekrety kuchni molekularnej
Lody o smaku kotleta schabowego, sos pod postacią pianki albo kawior o smaku marchewki. Potrawy kuchni molekularnej nie tylko zaskakują, ale i zachwycają. Niektóre z nich można śmiało wystawiać jako eksponaty w galeriach sztuki. Są i tacy, którzy twierdzą, że kuchnia molekularna to kuchnia rdzennie polska i w dodatku krakowska - dla jej rozwoju podstawowe znaczenie miało bowiem skroplenie azotu, którego dokonali 135 lat temu na Uniwersytecie Jagiellońskim prof. Karol Olszewski i prof. Zygmunt Wróblewski. Gośćmi audycji Przed hejnałem są: Mateusz Trzeciak i Paweł Wątor - profesjonaliści z międzynarodowym doświadczeniem. Od 9 lat propagują kuchnię molekularną, są autorami wielu, niezwykłych projektów molekularnych.Kuchnia molekularna
crop_free
1
/ 10
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
18:45
Lista Niezapomnianych Przebojów Not:1596 14.12.2025
-
18:15
Chciała dorobić do emerytury. Seniorka z Tuchowa straciła 72 tysiące złotych
-
18:01
Czym jest system HIS? Czym się charakteryzuje?
-
17:53
Twoja prywatna POZ w praktyce: jak korzystać z podstawowej opieki bez kolejek
-
17:28
Co kupić na prezent do nowej kuchni?
-
16:36
Marsz Antyfaszystowski w Krakowie. Przeciw nienawiści i hejtowi wobec Ukraińców
-
15:44
Na trasę z Chabówki do Rabki Zaryte wróciły pociągi
-
15:36
Pociąg powraca na trasę Chabówka - Rabka Zaryte
-
15:31
Ozdoby ze słomy, z opłatka czy opakowania po cukierku. Warsztaty w Muzeum Etnograficznym
-
15:15
Zakopianka znów z utrudnieniami. Od poniedziałku zamknięcie w stronę Zakopanego
-
14:17
Film dokumentalny o Tarnowie, jakiego jeszcze nie było. "To podróż w czasie do ważnych wydarzeń i miejsc"
-
13:51
Prezydenci Polski i Ukrainy spotkają 19 grudnia w Warszawie
-
11:36
Jest czym oddychać w Zakopanem. Stężenie szkodliwych pyłów w powietrzu zmniejszyło się ponad trzykrotnie
-
10:50
Które drzewo wybrać na święta Bożego Narodzenia?