Co już rośnie, co można już skubnąć, a na co jeszcze trzeba będzie chwilę poczekać - podglądaliśmy i sprawdzaliśmy w Wawrzeńczycach, w gospodarstwie JeDynie. Jak ta wiosna kiełkuje i wzrasta i jaka jest smaczna opowiadała nam Daria Latała, rolniczka, która prowadzi gospodarstwo wraz ze swoją mamą.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny podgląda jak kiełkuje wiosna
Sobotni Przystanek Kulinarny wypadł w pierwszym dniu wiosny a jednocześnie Dniu Bez Mięsa. Obu tym dniom w zasadzie bardzo jest po drodze, bo wiosna oznacza zmainę na talerzu. Jeszcze nie tak gwałtowną jak byśmy chcieli, ale już mamy oznaki tych zmian. W programie zabraliśmy więc Państwa na wyprawę po...zielone roślinne runo.
Z Klaudią Radecką ze Stowarzyszenia Otwarte Klatki zachęcaliśmy do Dnia Bez Mięsa, zwłaszcza, że niektóre krakowskie lokale gastronomiczne w ramach solidarności przeznaczyły część dochodu ze sprzedaży dań bezmięsnych na działania Stowarzyszenia, które zajmuje się ochroną zwierząt hodowlanych.

No i niezawodna Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem przygotowała bardzo smaczną i przydatną nie tylko wiosną książkę.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:35
Wschodnia obwodnica Tarnowa w najbliższym czasie nie powstanie
-
21:23
Zaniedbany teren zmieni się w park? Jest rezolucja radnych
-
20:48
Radni Krakowa niemal jednogłośnie za podatkiem od pustostanów
-
18:56
Czołowe zderzenie na drodze w powiecie olkuskim
-
18:26
Krakowscy archeolodzy dokonali przełomowych odkryć. W Kolorado!
-
16:24
Od nowego roku wzrosną podatki od nieruchomości w Tarnowie
-
16:24
Policja nie potwierdza, że w krakowskich wodociągach doszło do próby sabotażu
-
15:27
Ranny niedźwiedź błąkał się kilka dni. Sekcja ujawniła przyczynę śmierci
-
15:10
Kangur widziany na os. 1000-lecia. Nietypowy uciekinier został już schwytany
-
14:58
Kraków zmienia zasady informowania o wycinkach drzew. Tabliczki pojawią się bezpośrednio na pniach
-
14:34
Nadchodzi KultURO - Festiwal dobrej muzyki i zdrowia dróg moczowych
-
13:30
Przełomowe badania archeologów z Krakowa w Kolorado. "Odkryliśmy ogromne bogactwo sztuki naskalnej"