Rozmawialiśmy o tym ile jest gatunków i kształtów makaronu, o robieniu makaronów w domu, makaronach wegańskich i faszerowanych, także makaronach w kształcie....cukierków.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i wakacyjne wspomnienie z Italii
W sobotnie przedpołudnie zabraliśmy Państwa w małą kulinarną podróż do Włoch. Bo Polaków i Włochów na pewno łączy przynajmniej jedno - miłość do makaronu. A że właśnie obchodzimy jego światowy dzień w podróż do Włoch zabrała nas Alicja Rokicka, znana też jako Vegan Nerd. Opowiadała o tym jak inne niż zwykle są Włochy w pandemii, o włoskiej kuchni wegańskiej, a także dlaczego nigdy nie chodziła głodna.
Jak zwykle na deser w Przystanku Kulinarnym była książka - rekomendacja od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
08:02
Mieszkańcy długo czekali na ten remont. Ruszyły prace na ulicy Pułaskiego w Krynicy
-
07:45
Ekstraklasa piłkarska - kolejka bez przełożonych szlagierów. Radomiak-Bruk Bet Termalica. Transmisja
-
07:45
Tarnowski złoty meleks rusza w dłuższe trasy
-
07:22
Pogranicze polsko-słowackie będzie lepiej chronione. Są duże pieniądze dla straży pożarnych
-
06:55
Tarnów: we wrześniu znowu będzie działał oddział dziecięcy w szpitalu św. Łukasza
-
06:42
Ekstraklasa piłkarska - Cracovia wypożyczyła chorwackiego obrońcę
-
06:32
Puszcza wciąż bez wygranej w 1. lidze. Żubry przegrały z GKS-em Tychy
-
06:24
Piątek umiarkowanie ciepły, pochmurny i z przelotnymi opadami
-
06:12
Aktualności komunikacyjne 22.08.25
-
06:03
Nie żyje Stanisław Soyka. Artysta zmarł nagle, tuż przed koncertem
-
19:50
Czy Polska wróci do gry o pokój w Ukrainie?
-
19:03
Wzruszająca, ale fałszywa historia. Heniek, skrzypek z Auschwitz, to wytwór AI
-
18:45
"Małopolska na dwóch kółkach". Spotkajmy się w Niepołomicach