Rozmawialiśmy o tym ile jest gatunków i kształtów makaronu, o robieniu makaronów w domu, makaronach wegańskich i faszerowanych, także makaronach w kształcie....cukierków.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i wakacyjne wspomnienie z Italii
W sobotnie przedpołudnie zabraliśmy Państwa w małą kulinarną podróż do Włoch. Bo Polaków i Włochów na pewno łączy przynajmniej jedno - miłość do makaronu. A że właśnie obchodzimy jego światowy dzień w podróż do Włoch zabrała nas Alicja Rokicka, znana też jako Vegan Nerd. Opowiadała o tym jak inne niż zwykle są Włochy w pandemii, o włoskiej kuchni wegańskiej, a także dlaczego nigdy nie chodziła głodna.
Jak zwykle na deser w Przystanku Kulinarnym była książka - rekomendacja od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
16:14
Dwie siostry. Dwie pary skrzypiec. Historia, która zaczęła się od upadku
-
14:44
Tłoczno na Zakopiance: część turystów opuszcza Podhale, kolejni przyjeżdżają, by powitać Nowy Rok w górach
-
13:20
TOPR: drugi stopień zagrożenia lawinowego w Tatrach
-
12:56
Tarnów w biegu żegna stary rok. Kilkaset osób wzięło udział w Sylwestrowym Biegu Sanguszków
-
12:01
Zmarła Małgorzata Kołpa, rektor Akademii Tarnowskiej
-
11:17
Nie żyje Brigitte Bardot. Słynna francuska aktorka miała 91 lat
-
10:48
Komunikacja miejska w Krakowie wraca do normalnych rozkładów jazdy, ale tylko na trzy dni
-
09:27
Zima wróciła do Beskidu Sądeckiego. Na nartach pojeździmy na Jaworzynie Krynickiej i w Tyliczu
-
09:15
Dom jak port. Rodzina Majerczyków z Chabówki
-
08:13
Tatry. Polscy turyści uratowali 21-letniego obywatela Węgier, który utknął na skalnym filarze
-
07:46
Kardynał Grzegorz Ryś ma nowych współpracowników - osobistego sekretarza i kanclerza
-
07:21
"Stary niedźwiedź"... wcale nie śpi. Drapieżnik spacerował między turystami w Dolinie Kościeliskiej
-
07:03
Spadnie śnieg, mocno powieje, temperatura lekko na minusie - taka będzie niedziela w Małopolsce
-
21:41
Barwny korowód kolędników przeszedł ulicami Krakowa