Rozmawialiśmy o tym ile jest gatunków i kształtów makaronu, o robieniu makaronów w domu, makaronach wegańskich i faszerowanych, także makaronach w kształcie....cukierków.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i wakacyjne wspomnienie z Italii
W sobotnie przedpołudnie zabraliśmy Państwa w małą kulinarną podróż do Włoch. Bo Polaków i Włochów na pewno łączy przynajmniej jedno - miłość do makaronu. A że właśnie obchodzimy jego światowy dzień w podróż do Włoch zabrała nas Alicja Rokicka, znana też jako Vegan Nerd. Opowiadała o tym jak inne niż zwykle są Włochy w pandemii, o włoskiej kuchni wegańskiej, a także dlaczego nigdy nie chodziła głodna.
Jak zwykle na deser w Przystanku Kulinarnym była książka - rekomendacja od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
06:14
Wtorek w Małopolsce: deszcz, chmury i przebłyski słońca
-
23:03
Czy Trybunał Konstytucyjny ma znaczenie dla przeciętnego obywatela?
-
22:49
Zmiany w sądeckim pogotowiu - dłuższy czas pracy, dodatkowe załogi karetek
-
22:28
Sąd uniewinnił byłego wikariusza z Tymbarku od zarzutu gwałtu, prokuratura nie wyklucza apelacji
-
21:41
Poseł Konrad Berkowicz miał okraść sklep w Krakowie, został złapany na gorącym uczynku
-
21:16
Głos specjalistów z Krakowa: nie ma ogólnopolskich statystyk dotyczących przemocy wobec dzieci
-
20:16
Kto pilnuje unijnych pieniędzy? O roli Prokuratury Europejskiej
-
18:49
Porażka Wieczystej w doliczonym czasie
-
18:24
Wyłudzili ponad 12 mln zł z pomocy covidowej. Prokuratura oskarża pięć osób z Małopolski
-
17:51
Potrącenie pieszego na ul. Dobrego Pasterza. Są utrudnienie w ruchu
-
17:31
Za kilka dni rozpocznie się remont ul. Dobrego Pasterza. Mieszkańcy boją się paraliżu komunikacyjnego
-
16:50
Czego chcą mieszkańcy Olkusza? Znamy wyniki głosowania w budżecie obywatelskim
-
16:44
Kolejowa na finiszu – ostatnia warstwa asfaltu już na drodze