Rozmawialiśmy o tym ile jest gatunków i kształtów makaronu, o robieniu makaronów w domu, makaronach wegańskich i faszerowanych, także makaronach w kształcie....cukierków.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i wakacyjne wspomnienie z Italii
W sobotnie przedpołudnie zabraliśmy Państwa w małą kulinarną podróż do Włoch. Bo Polaków i Włochów na pewno łączy przynajmniej jedno - miłość do makaronu. A że właśnie obchodzimy jego światowy dzień w podróż do Włoch zabrała nas Alicja Rokicka, znana też jako Vegan Nerd. Opowiadała o tym jak inne niż zwykle są Włochy w pandemii, o włoskiej kuchni wegańskiej, a także dlaczego nigdy nie chodziła głodna.
Jak zwykle na deser w Przystanku Kulinarnym była książka - rekomendacja od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
10:58
Prawomocny wyrok dla „Małej Emi” za znieważenie Waldemara Żurka
-
10:46
Tatry: ślisko w wyższych partiach gór
-
10:24
Deepfake o Lwowie. Jak AI podsyca emocje i fake newsy
-
09:48
Alternatywa dla Pendolino. RegioJet ruszył z Krakowa do Warszawy
-
09:19
Wojewoda Krzysztof Jan Klęczar: Skłócenie Polaków jest w interesie Moskwy
-
09:18
Rezerwat Bór na Czerwonem – teraz o 80 hektarów większy
-
06:35
Pochmurny czwartek w Małopolsce. Do 20 stopni na wschodzie regionu
-
06:07
Wiadomości komunikacyjne Radia Kraków 18.09
-
21:35
Wschodnia obwodnica Tarnowa w najbliższym czasie nie powstanie
-
21:23
Zaniedbany teren zmieni się w park? Jest rezolucja radnych
-
20:48
Radni Krakowa niemal jednogłośnie za podatkiem od pustostanów
-
18:56
Czołowe zderzenie na drodze w powiecie olkuskim