Po stambulskim tyglu przyszedł czas na ...sojusz polskiego masła i włoskich ziół. A wszystko za sprawą książki polecanej przez Paulinę Bandurę z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i smaki Stambułu
Bogactwo smaków i aromatów. Kulturowy i kulinarny tygiel. Jednym słowem - Stambuł. Jak smakuje i pachnie opowiadał gość sobotniego Przystanka Kulinarnego Bartek Kieżun, który właśnie wydał kolejną z serii swych książek - tym razem właśnie "Stambuł do zjedzenia". Mówił skąd wzięła się fascynacja Stambułem, jakie smaki były dla niego zaskoczeniem, do czego raczej się nie przekonał i co wprawiło jego kubki smakowe w absolutną ekstazę. Jak smakuje Stambuł? - warto posłuchać.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:05
Co nam zostało w ciele po milionach lat ewolucji?
-
17:53
Czy to już kryzys? Cracovia przegrała kolejne spotkanie
-
16:17
"Ten strajk to nie nasz cel, to konieczność!"
-
16:17
Zespół Pieśni i Tańca "Ziemia Lisiecka" świętuje 10-lecie
-
15:56
Kraków wciąż w drugiej lidze. "Polska nie ma strategii dla miast"
-
15:55
"Sokolice" - reportaż Ewy Szkurłat
-
15:41
W Olkuszu już można jeździć na łyżwach, w Chrzanowie jutro otwarcie sezonu na krytym lodowisku
-
15:23
KSeF bez zaskoczeń — operacyjny playbook dla firm i biur rachunkowych
-
15:15
Wieża imponująca, ale to nadal teren budowy. Niektórzy jednak lekceważą zakaz wejścia
-
14:58
Kolizja trzech aut na autostradzie A-4. Zakończyły się utrudnienia dla kierowców
-
14:42
Od popularnego "ogórka" po unikatowy egzemplarz historycznego taboru krakowskiej komunikacji miejskiej
-
14:28
Weekendowe śniadanie z Radiem Kraków i Piekarnią Rzemieślniczą Piętka!
-
14:13
„Ja też zaczynałam w szkole” – Aleksandra Mirosław otworzyła ściankę wspinaczkową w Nowym Sączu
-
13:34
Mrożone mięso na autostradzie A4? Wysypało się po zderzeniu ciężarówki z dostawczakiem