Bartek Kieżun opowiadał czym pachnie i smakuje Portugalia, co było jego największym odkryciem i największym zaskoczeniem w portugalskiej kuchni. Była też mowa o ...świńskich uszach.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i Portugalia do zjedzenia
W sobotnim Przystanku Kulinarnym zabraliśmy Państwa w podróż po słonecznej Portugalii. A wszystko za sprawą pięknie wydanej, pachnacej słońcem i portugalskimi przysmakami książki "Portugalia do zjedzenia". Jej autor Bartek Kieżun był gościem programu.
Po podróży po Portugalii wpadliśmy na chwilę do Krakowa, na Plac Handelka, nowego miejsca dla miłośników dobrych, lokalnych i regionalnych produktów. Miejsca, które podobnie jak rozpoczynający się w tym tygodniu Restaurant Week - ogólnopolski festiwal restauracyjny wyznaje ideę nie marnowania. O inicjatywach Placu Handelka opowiadała Anna Palich… specjalistka od oganizacji różnych przedsięwzięć w krakowskim Handelku.

Ostatnim przystankiem w naszym programie była...Japonia. Zabrała nas tam Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
06:27
Pogoda na weekend w Małopolsce: będzie upalnie!
-
06:06
Wiadomości komunikacyjne Radia Kraków 19.09
-
20:43
Taka gmina! Gródek nad Dunajcem buduje nowe atrakcje
-
19:57
Proces mężczyzny z Rabki, podejrzanego o próbę gwałtu na 13-latce, rozpocznie się za kilka tygodni
-
19:26
Wypadek na budowie przy placu Imbramowskim. Na pracownika spadły cegły, jest w ciężkim stanie
-
18:48
Dron spadł na teren oczyszczalni ścieków w Nowej Wsi. Skąd tam się wziął?
-
18:14
Nowe rondo w Jazowsku otwarte dla kierowców. Inwestycja zwiększy bezpieczeństwo i płynność ruchu
-
18:10
Budowa ronda w Tylmanowej
-
18:06
Czy w Tarnowie powstanie spopielarnia zwłok? Przedsiębiorca chce zbudować obiekt w Mościcach
-
17:18
Rzeczy, których potrzebuje współczesny przedsiębiorca od nowoczesnego księgowego
-
17:03
Rekonstrukcja kościoła pw. św. Heleny w Nowym Sączu
-
17:00
Tarnów bez obwodnicy. Co poszło nie tak w rozmowie z mieszkańcami?