Z Michałem Kuźniarem, pomysłodawcą Kuźni Sztuki Kulinarnej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie - profesjonalnej szkole kulinarnej on-line i o tym jak w wirtualnym świecie rozwiązać bardzo realny problem - kosztowania i smakowania przyrządzanych potraw.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny przenosi zakupy i gotowanie do sieci
W sobotnim Przystanku Kulinarnym mówiliśmy o tym jak epidemia koronawirusa przeniosła nasze życie kulinarne do sieci. Bo przez internet zamawiamy już nie tylko dania z restauracji. Zamawiamy też produkty prosto od rolnika. W sieci możemy się też....nauczyć gotować, na profesjonalnych kursach. Z Janem Czają z Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej i rolnikiem ekologicznym rozmawialiśmy o dziesięcioleciu "Paczki od rolnika", czyli dostaw zdrowych, ekologicznych produktór od sprawdzonych dostawców prosto pod nasze drzwi, ale także o tym dlaczego "brudne" warzywa są dużo lepsze, niż te umyte ze sklepowych półek.
W programie jak zwykle zajrzeliśmy też do krakowskiej Księgari pod Globusem by zobaczyć co nowego do czytania poleca Paulina Bandura

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:12
Tragiczny wypadek na autostradzie A4 w Krakowie. Nie żyje motocyklista
-
11:26
Rodzice z Oświęcimia podejrzani o znęcanie i zaniedbanie dzieci
-
10:55
To jeden z najbardziej niezwykłych parków w Krakowie. Wkrótce otwarcie
-
10:45
Czy sztuczna inteligencja zastąpi sędziów?
-
10:45
Kraków Agnieszki Foryś - Opowieść o Wyspiańskim - odc. III
-
10:14
"Dobiją nas, gdy się nam noga powinie ..." 17 września '39
-
09:37
Ostatni taniec Rafała Majki
-
09:30
Ważny mail z ZUS-u: urzędowa korespondencja czy raczej kolejny cyfrowy haczyk?
-
09:23
Łukasz Kmita (PiS): . Nie można mówić o sukcesie w zwalczaniu dronów
-
09:00
Poznaj tajemnice Doliny Prądnika! Bezpłatny spacer z przewodnikiem
-
08:47
WIECZORY Z LUTNIĄ W GRZYMAŁOWIE
-
08:32
Tragiczny wypadek w Faściszowej. Nie żyje 25-letni motocyklista