Z Michałem Kuźniarem, pomysłodawcą Kuźni Sztuki Kulinarnej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie - profesjonalnej szkole kulinarnej on-line i o tym jak w wirtualnym świecie rozwiązać bardzo realny problem - kosztowania i smakowania przyrządzanych potraw.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny przenosi zakupy i gotowanie do sieci
W sobotnim Przystanku Kulinarnym mówiliśmy o tym jak epidemia koronawirusa przeniosła nasze życie kulinarne do sieci. Bo przez internet zamawiamy już nie tylko dania z restauracji. Zamawiamy też produkty prosto od rolnika. W sieci możemy się też....nauczyć gotować, na profesjonalnych kursach. Z Janem Czają z Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej i rolnikiem ekologicznym rozmawialiśmy o dziesięcioleciu "Paczki od rolnika", czyli dostaw zdrowych, ekologicznych produktór od sprawdzonych dostawców prosto pod nasze drzwi, ale także o tym dlaczego "brudne" warzywa są dużo lepsze, niż te umyte ze sklepowych półek.
W programie jak zwykle zajrzeliśmy też do krakowskiej Księgari pod Globusem by zobaczyć co nowego do czytania poleca Paulina Bandura
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
13:19
Architektura, która daje schronienie
-
13:11
Wieczysta gra o powrót na podium. TRANSMISJA
-
12:10
Konwencje KO i PiS: "polityczna melodia bez nowości"
-
11:15
Nowy Sącz: po akcji CBA prezydenci wrócili do pracy, ale w urzędzie ich nie ma
-
11:11
500 stron o Krzysztofie Meyerze
-
10:55
Dziad, dziadyga, dziadzia
-
10:33
W co celował burmistrz Myślenic? Kontrowersyjne nagrania z konwencji PiS
-
10:19
Sylwester na tarnowskim rynku znów się odbędzie. Miasto dopina szczegóły imprezy
-
10:10
Architektura, która daje schronienie
-
09:41
Pracownicy Valeo w Chrzanowie chcą strajku. Wyniki referendum są jednoznaczne
-
09:36
Patryk Wicher (PiS): Prezydent Handzel powinien odpocząć. Wizerunek Nowego Sącza stracił
-
10:10
Trollheim – norweska seria książek, która podbija serca młodych czytelników
-
11:38
„Zamach na papieża” bez papieża – czyli „Psy 4”?