W pierwszej części programu wraz z Pauliną Bandurą - pytałyśmy Monikę o to skąd się wzięła jej wielka pasja kulinarna oraz jak została panią od angielskiego w krakowskiej szkole gastronomicznej. I jak wyglądają jej lekcje.
- A
- A
- A
Literatura kulinarna na jesień
Za co kochamy książki? Za to, że dzięki nim możemy natychmiast przenieść się w dowolne miejsce na ziemi, albo do świata wymyślonego, możemy żyć jak król i jeść jak cesarz. A jesień i zima w tym roku będą obfitować w znakomite wydawnictwa. W pierwszym po wakacjach Przystanku Kulinarnym rozmawiałyśmy o książkach kulinarnych, które kochamy, na które czekamy i o tych, które są już na naszych półkach naszych bibliotek. Bohaterką naszego programu była Monika Zacharska Dudek, nauczycielka języka angielskiego, instagramerka (można ją znaleźć wpisując 'monikacookingwoman') a także wielka pożeraczką książek kulinarnych.
W drugiej części Przystanku Kulinarnego rozmawiałyśmy o nowych książkach kulinarnych, na które czekamy i czego się po nich spodziewamy. Sporo miejsca poświęciłyśmy omówieniu trendów w literaturze kulinarnej i czy książkach o jedzeniu może nas jeszcze coś zaskoczyć.
Na finał programu Paulina Bandura przygotowała książkę profesora Łukasza Łuczaja "Dziki ogród"

Autor:
Brak nazwy
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
20:49
Berneńczyki "opanowały" Tarnów. Ten marsz ma już 12-letnią tradycję
-
18:37
Tłumów na razie nie ma, ale lato dopiero przed nami
-
18:14
Kłótnia sąsiedzka zakończona postrzałem z wiatrówki pod Tarnowem
-
17:39
Perełki motoryzacji nad Popradem
-
17:35
Punkt Aktywizacji i Treningu Ekspres Praca z ekspresowym wsparciem dla bezrobotnych
-
16:58
Absolutnie wyjątkowe poranne zestawy wsparcia
-
16:42
Piknik rowerowy w Radiu Kraków
-
16:05
Zalipie „kwitnie”. Jedna z uczestniczek konkursu wykorzystała nawet stare banery wyborcze
-
13:10
Deficyt wody w Małopolsce to nie mit. „Potrzebne mądre zarządzanie zasobami”
-
13:30
Hotel Forum czeka na decyzję: zabytek czy teren pod inwestycję?