W pierwszej części programu wraz z Pauliną Bandurą - pytałyśmy Monikę o to skąd się wzięła jej wielka pasja kulinarna oraz jak została panią od angielskiego w krakowskiej szkole gastronomicznej. I jak wyglądają jej lekcje.
- A
- A
- A
Literatura kulinarna na jesień
Za co kochamy książki? Za to, że dzięki nim możemy natychmiast przenieść się w dowolne miejsce na ziemi, albo do świata wymyślonego, możemy żyć jak król i jeść jak cesarz. A jesień i zima w tym roku będą obfitować w znakomite wydawnictwa. W pierwszym po wakacjach Przystanku Kulinarnym rozmawiałyśmy o książkach kulinarnych, które kochamy, na które czekamy i o tych, które są już na naszych półkach naszych bibliotek. Bohaterką naszego programu była Monika Zacharska Dudek, nauczycielka języka angielskiego, instagramerka (można ją znaleźć wpisując 'monikacookingwoman') a także wielka pożeraczką książek kulinarnych.
W drugiej części Przystanku Kulinarnego rozmawiałyśmy o nowych książkach kulinarnych, na które czekamy i czego się po nich spodziewamy. Sporo miejsca poświęciłyśmy omówieniu trendów w literaturze kulinarnej i czy książkach o jedzeniu może nas jeszcze coś zaskoczyć.
Na finał programu Paulina Bandura przygotowała książkę profesora Łukasza Łuczaja "Dziki ogród"

Autor:
Brak nazwy
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
08:15
Dominik Jaśkowiec: Bierzemy się za strategiczne inwestycje, które pchną państwo do czołówki światowej
-
07:28
Kaplica w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie została poświęcona
-
07:06
Najemcy mogą się wprowadzać już w marcu. Blok SIM Małopolska w Wierzchosławicach prawie gotowy
-
06:47
Dostrzec osoby cierpiące na duszy i ciele. 11 lutego to Światowy Dzień Chorego
-
06:32
Za dnia będzie bezchmurnie, w nocy bardzo zimno
-
06:12
Aktualności komunikacyjne 11.02
-
06:11
Niespodziewany zakaz dla tirów w Tarnowie? Będą kłopoty z tranzytem
-
22:47
Najdroższy pączek świata kosztuje 7700 zł! I zje go Aleksander Miszalski razem ze zwycięzcą aukcji
-
22:25
Miliony na lokalne drogi w powiecie sądeckim, limanowskim i gorlickim
-
21:32
Witaj na świecie, źrebaku! W stadninie koni huculskich urodził się pierwszy w tym roku koń
-
20:43
Górale chcą tradycyjnych fasiągów. „Próby zastąpienia ekologicznego transportu eskalują społeczny niepokój”