Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Literatura kulinarna na jesień

Za co kochamy książki? Za to, że dzięki nim możemy natychmiast przenieść się w dowolne miejsce na ziemi, albo do świata wymyślonego, możemy żyć jak król i jeść jak cesarz. A jesień i zima w tym roku będą obfitować w znakomite wydawnictwa. W pierwszym po wakacjach Przystanku Kulinarnym rozmawiałyśmy o książkach kulinarnych, które kochamy, na które czekamy i o tych, które są już na naszych półkach naszych bibliotek. Bohaterką naszego programu była Monika Zacharska Dudek, nauczycielka języka angielskiego, instagramerka (można ją znaleźć wpisując 'monikacookingwoman') a także wielka pożeraczką książek kulinarnych.

W pierwszej części programu wraz z Pauliną Bandurą - pytałyśmy Monikę o to skąd się wzięła jej wielka pasja kulinarna oraz jak została panią od angielskiego w krakowskiej szkole gastronomicznej. I jak wyglądają jej lekcje.

W drugiej części Przystanku Kulinarnego rozmawiałyśmy o nowych książkach kulinarnych, na które czekamy i czego się po nich spodziewamy. Sporo miejsca poświęciłyśmy omówieniu trendów w literaturze kulinarnej i czy książkach o jedzeniu może nas jeszcze coś zaskoczyć. 

Na finał programu Paulina Bandura przygotowała książkę profesora Łukasza Łuczaja "Dziki ogród"

Autor:
Brak nazwy

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię