- A
- A
- A
Kiedy trzęsą nam się uszy przy jedzeniu?
Kto pierwszy rozpoczyna posiłek? Dlaczego widelec tak późno pojawił się na naszych stołach? Czyli o dobrych manierach przy posiłkach. A wszystko za sprawą cyklu wykładów w Muzeum Krakowa "Podano do stołu! Krakowskie spotkania kulinarne". Z Martą Marek, kustoszem Muzeum Krakowa rozmawia Marzena Florkowska.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
15:23
Zamiast wulgaryzmów – sztuka. Murale zmieniają Osiedle Chemików w Oświęcimiu. ZDJĘCIA
-
14:47
Będą nowe żaluzje w Sukiennicach. Wykonają je rzemieślnicy z Pragi
-
14:37
Kiedy pomoc staje się przekroczeniem granic. O potrzebach i słuchaniu siebie nawzajem
-
14:24
Fabryka sztucznej inteligencji w AGH. Kraków stawia na suwerenną europejską AI
-
14:09
Kraków: pieszy zginął pod kołami samochodu
-
14:00
Czekaliśmy i się doczekaliśmy. Wszystkie odcienie złota w Tatrach
-
13:48
Tarnów przed trudnymi decyzjami. Mniej uczniów, więcej pytań o przyszłość szkół
-
13:42
Smutny szatan, deprawator, skandalista? Stanisław Przybyszewski powraca po stu latach
-
12:46
Policja udaremniła użycie pirotechniki podczas meczu Cracovii
-
12:22
Tunel już niemal gotowy! Zobacz, jak powstaje obwodnica Zabierzowa. ZDJĘCIA
-
11:56
Zakłócili spektakl w Operze Krakowskiej, usłyszeli zarzuty
-
11:20
W Wodociągach Chrzanowskich będą pracować krócej, a zarabiać tyle samo
-
10:10
Smutny szatan, deprawator, skandalista? Stanisław Przybyszewski powraca po stu latach