- A
- A
- A
Co jadał Kopernik w czasie studiów w Krakowie?
8 listopada w Cechu Rzemiosł Spożywczych przy ul. Westerplatte 18 w Krakowie odbyły się warsztaty kulinarne "Co jadał Mikołaj Kopernik podczas studiów w Akademii Krakowskiej w latach 1491-1495" przygotowane przez Instytut Historii i Archiwistyki Uniwersytetu KEN przy współpracy z Uniwersytetem Rolniczym, Cechem Rzemiosł Spożywczych i Urzędem Miasta Krakowa. Mistrzem ceremonii był dr Marcin Gadocha.
crop_free
1
/ 13
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
09:45
Nowe Idee. Kultura jedzenia zamiast kultury lęku, czyli o świerszczach na talerzu
-
09:30
Jerzy Meysztowicz: "Prawo i Sprawiedliwość w ostatniej chwili chciało się jeszcze nachapać"
-
09:26
Linia 722 nie wróci na Kliny. ZTP: „Nie ma podstaw, by utrzymywać to połączenie”
-
08:22
Posadzili sześć tysięcy cebulek kwiatów na Kampusie Czyżyny Politechniki Krakowskiej
-
08:21
Krakowskie derby w Pucharze Polski już w środę! TRANSMISJA
-
08:00
Niemcy pod wpływem islamu zakazują lekcji muzyki? To absolutny fake!
-
06:14
Wtorek w Małopolsce: deszcz, chmury i przebłyski słońca
-
23:03
Czy Trybunał Konstytucyjny ma znaczenie dla przeciętnego obywatela?
-
22:49
Zmiany w sądeckim pogotowiu - dłuższy czas pracy, dodatkowe załogi karetek
-
22:28
Sąd uniewinnił byłego wikariusza z Tymbarku od zarzutu gwałtu, prokuratura nie wyklucza apelacji
-
21:41
Poseł Konrad Berkowicz miał okraść sklep w Krakowie, został złapany na gorącym uczynku
-
13:30
Trump kontra uniwersytety. Amerykańskie uczelnie pod presją polityczną