- A
- A
- A
Co jadał Kopernik w czasie studiów w Krakowie?
8 listopada w Cechu Rzemiosł Spożywczych przy ul. Westerplatte 18 w Krakowie odbyły się warsztaty kulinarne "Co jadał Mikołaj Kopernik podczas studiów w Akademii Krakowskiej w latach 1491-1495" przygotowane przez Instytut Historii i Archiwistyki Uniwersytetu KEN przy współpracy z Uniwersytetem Rolniczym, Cechem Rzemiosł Spożywczych i Urzędem Miasta Krakowa. Mistrzem ceremonii był dr Marcin Gadocha.
crop_free
1
/ 13
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
09:27
Zima wróciła do Beskidu Sądeckiego. Na nartach pojeździmy na Jaworzynie Krynickiej i w Tyliczu
-
09:15
Dom jak port. Rodzina Majerczyków z Chabówki
-
08:13
Tatry. Polscy turyści uratowali 21-letniego obywatela Węgier, który utknął na skalnym filarze
-
07:46
Kardynał Grzegorz Ryś ma nowych współpracowników - osobistego sekretarza i kanclerza
-
07:21
"Stary niedźwiedź"... wcale nie śpi. Drapieżnik spacerował między turystami w Dolinie Kościeliskiej
-
07:03
Spadnie śnieg, mocno powieje, temperatura lekko na minusie - taka będzie niedziela w Małopolsce
-
21:41
Barwny korowód kolędników przeszedł ulicami Krakowa
-
20:54
Sprawdź, jak słuchać nowej produkcji Radia Kraków "Grimmersive. Bracia Grimm dla dorosłych"
-
20:33
Jak powstały baśnie braci Grimm: bez pruderii i bez morału
-
17:19
Pochód kolędniczy przeszedł ulicami Krakowa. Barwne kolędowanie od Rydlówki po Rynek
-
16:40
To był rewelacyjny koncert Marcina Maseckiego w Radiu Kraków. Teraz retransmisja w TVP Kultura
-
15:08
Trzech wspaniałych - Michał Basista, Mateusz Dubiel i Yehuda Prokopowicz na jednym koncercie!
-
14:52
Beliansky Ekspres wrócił na tory. Zimowe połączenie Muszyna–Poprad już kursuje
-
14:51
Rodzinnny spacer od kościoła do kościoła. Krakowianie odwiedzają szopki