- A
- A
- A
Dynia - królowa jesieni
Dynia to owoc, który znakomicie sprawdza się na naszych stołach, jako element dekoracyjny, a nawet dobroczynny składnik kosmetyków. O jej dobrodziejstwach Sylwia Paszkowska rozmawia z dr Barbarą Domagałą z Wydziału Biotechnologii i Ogrodnictwa Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, która poleca m. in. pasztet z dyni i dyniowe chipsy. Jak zapewnia, z tego owocu można też robić świetne kosmetyki naturalne. Ze względu na zawartość witaminy A i E mają one silne właściwości nawilżające i przeciwstarzeniowe. Wspomagają również walkę z tłustą cerą ze skłonnościami do wyprysków. A to tylko początek jej możliwości!
crop_free
1
/ 5
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
19:58
Za oglądanie egzotycznych zwierząt pobierał opłaty, teraz może usłyszeć zarzuty
-
19:06
Amerykanista: „Leon XIV nie będzie współpracował z Trumpem, żeby uczynić Amerykę jeszcze większą”
-
16:59
Koniec utrudnień po wypadku na A4
-
16:32
Lekarze Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie inwestują w robotykę. Wykonali niemal 170 zabiegów z użyciem manipulatora da Vinci
-
16:13
Gruntowny remont centrum Szczawnicy. Uzdrowisko dostało dużą dotację
-
16:05
Otylia Jędrzejczak zaprasza dzieci z Krakowa na Otylia Swim Tour
-
15:45
Gwa*t na emocjach w szkole teatralnej, czyli „Utrata równowagi”
-
15:31
Czym są odrębne komisje wyborcze i kto może w nich głosować?
-
15:25
Pociągi wracają na zmodernizowaną trasę Tarnów - Leluchów
-
15:11
Prokuratorskie dochodzenie ws. zdjęcia kwestionariusza paszportowego z danymi prok. Ewy Wrzosek
-
15:05
Jak wybrać męskie spodnie trekkingowe? Praktyczny poradnik!