- A
- A
- A
Curry - królowa indyjskich przypraw
Curry - w naszym mniemaniu to przede wszystkim mieszanka przypraw, w Indiach to najczęściej potrawy, np. kurczak curry, ryba curry albo warzywa curry. To nic innego jak duszone składniki w sosie pikantnym doprawionym m.in. kurkumą, chilli, czosnkiem, imbirem, kolendrą, kozieradką, kminem rzymskim. "To stosunkowo młoda mieszanka, która składem różni się na północy i na południu Indii" - mówi Ewa Wachowicz.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:24
Weiss, Grottger, Wróblewski. Prof. Andrzej Szczerski o planach wielkich wystaw w Muzeum Narodowym w Krakowie
-
20:04
Zmarła Elżbieta Penderecka. Odeszła nagle
-
19:23
Wypadek w Morsku (DK nr 79). Trzy osoby ranne po czołowym zderzeniu
-
19:08
Burzliwa sesja w Myślenicach. Radni debatowali o przyszłości szpitala powiatowego
-
17:47
30-latek zatrzymany po ataku w pociągu. Ofiarą 17-letnia obywatelka Ukrainy
-
17:35
Pozew cywilny po słowach prezydenta Nowego Sącza o „spisku Mularczyków”
-
17:08
Bruk-Bet ponownie przegrywa u siebie
-
16:48
Próba masowych linczów w Czarnogórze
-
16:10
Halloween – niewinna zabawa czy kulturowa rewolucja?
-
16:02
14. kwesta na cmentarzu parafialnym w Chrzanowie. Będą zbierać na odnowę historycznych nagrobków
-
15:59
Dwa wypadki z udziałem pieszych w Małopolsce
-
15:19
Tłok w tramwajach linii numer 4. Dlaczego na tej trasie nie kursują już Krakowiaki?